EMS training! Is dat wat voor mij? En wat kan ik voor resultaat verwachten…
5 min. leestijd

EMS training! Is dat wat voor mij? En wat kan ik voor resultaat verwachten…

EMS training! Ook wel bekend als Bodytec training, is voor veel mensen DE manier om hun lichaam, fit, sterk en klachtenvrij te houden op een manier die ze WEL vol kunnen houden.
We vinden onze gezondheid steeds belangrijker en steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat krachttraining een must is om ons lichaam op lange termijn fit en gezond te houden.

Om ons lichaam daadwerkelijk goed te trainen komt nog best wat kijken. We missen hier vaak de kennis over het trainen en over ons lichaam waardoor we vaak niet het gewenste resultaat creëren. We zullen ook gezond moeten eten als we een fit, slank en energiek lichaam willen. Dit alles gaat ons aardig wat tijd en energie kosten en laat dit nou net iets zijn wat we allemaal te weinig hebben.

EMS training bied hier de oplossing! 🔌

Met EMS training trainen we ons hele lichaam in een full body workout van slechts 20 minuten. Waar we met reguliere fitness de meeste mensen enkel de grote spieren trainen, trainen we met EMS training elke spiervezel in ons lichaam. En dit alles al vanaf de proeftraining! Omgerekend komt 1 Bodytec sessie van 20 minuten op hetzelfde neer als 3 uur reguliere krachttraining in de sportschool. Dit is gelijk ook de belangrijkste reden dat EMS training in relatief korte tijd zo immens populair geworden is. We hebben weinig zin en tijd om hier uren per week mee bezig te zijn en daarnaast zien weinig mensen zich uren per week in de sportschool trainen.

Wat doet EMS training met ons lichaam.

We krijgen een soort vest aan met daarin elektrodes zoals je kunt zien in onderstaande video. We trainen hier onze spieren met een elektrische weerstand. Door op deze manier te trainen, kunnen we elke spier tegelijk aanspannen. Hierdoor kunnen we ons hele lichaam trainen in een korte tijd. Probeer maar eens tegelijk kracht te geven met je biceps en triceps. Dit is niet mogelijk maar met EMS training kan dit dus wel.

Langer dan 20 minuten trainen met EMS is ook niet verstandig. We maken circa 4.000 mg afvalstoffen gedurende aan deze workout en vanaf 5.000 mg gaan we onze lever en nieren overbelasten. Dit is uiteraard niet iets wat we willen dus 20 minuten is ook meteen de max. Met een uur serieuze krachttraining maken we overigens 500 tot 700 mg afvalstof aan. EMS training is dus een zeer effectieve en efficiënte manier van krachttraining.

Is EMS training geschikt voor mij?

We hebben het steeds over EMS training maar dit is beter bekend als Bodytec training. EMS is een trainingsvorm Electro Muscle Stimulation en word al meer dan 100 jaar toegepast door fysiotherapeuten. Toen de tijd nog met 2 natte sponsen die ze op de uiteinde van een spier zetten waar ze vervolgens stroom opzetten. Ik kan je gerust stellen dat we dat tegenwoordig anders doen en het ook niet als stroom aanvoelt! 😁
Miha Bodytec is een merk wat 2007 begonnen is met het ontwikkelen van deze apparatuur en EMS in te zetten als full body workout. Miha Bodytec is tevens ook marktleider is in het aanbieden van EMS training. Vandaar dat we het in de volksmond hebben over Bodytec training en niet over EMS training.

Maar om terug te komen op de vraag of EMS training geschikt is voor mij? Wanneer je geen pacemaker hebt, niet zwanger ben en geen celziektes hebt raad ik Bodytec training iedereen aan. Vooral omdat je elke spiervezel in je lichaam traint. We verliezen vanaf ons 30e levensjaar gemiddeld 1% van onze spiermassa. Door al onze spieren te trainen zullen ze juist toenemen in plaats van afnemen waardoor ons lichaam niet zwakker wordt maar juist sterker maken in 20 minuten en onze gewrichten minder snel zullen slijten.

Wij zullen iedereen altijd zeker aanraden en adviseren om de gym in te gaan en zelf te leren om je lichaam optimaal te laten functioneren. Na mijn idee is dit een van de beste vaardigheden die je jezelf kunt aanleren. Je kan fitness en Bodytec ook zeker combineren. Maar er is ook een doelgroep die zich totaal niet thuis voelt in de gym en dan is EMS training een zeer efficiënte en effectieve manier van krachttraining.

Rugklachten verhelpen met EMS training!

Met EMS training hebben we geen gewichten nodig en hoeven we geen grote bewegingsuitslagen te maken om onze spieren te trainen. Het is een vorm van krachttraining waarbij we de gewrichten met rust laten. Hierdoor kan je al vanaf de eerste training elke spiervezel in je rug trainen wat vaak al binnen 6 weken rugpijn enorm kan verminderen of verhelpen. EMS training is dus uitermate geschikt als je wilt sporten met lage rugpijn. Ook als je wilt gaan sporten met reuma is Bodytec een zeer prettige vorm van sporten en zal je tijdens de training juist minder last hebben. We hebben ook een 12 weeks programma ontwikkeld waarbij we kunnen garanderen dat pijn in de onderrug binnen 12 weken zullen worden verholpen of op zijn minst drastisch word verminderd.

ems training

Welk resultaat kan ik verwachten met EMS training?

EMS training van MIha Bodytec is een trainingsvorm waarbij je enorm snel resultaat mag verwachten. Er zijn inmiddels de laatste jaren meerdere EMS aanbieders op de markt waar ik geen ervaring mee heb. Ik heb het hier dan ook over het resultaat van Bodytec training omdat we hier zelf al sinds 2014 mee werken.

Je kan je voorstellen dat wanneer je van 0 naar 3 uur krachttraining per week gaat dat er in je lichaam van alles zal veranderen. Nu gaan we niet gelijk de eerste week al dusdanig intensief trainen dat je het kan vergelijken met 3 uur krachttraining! 😜 Maar we bouwen de weerstand uiteraard wel in een lekker tempo op, zolang ons lichaam hier goed op reageert.

Als ons lichaam goed reageert kan je echt snel resultaat verwachten maar naast deze 20 minuten telt een week nog 1.0.060 minuten. Je kan je voorstellen dat wanneer je deze 10.060 minuten veel verkeerde keuzes maakt, deze 20 minuten ook niet het gewenste resultaat zullen leveren.

Een gezond, fit, energiek, slank en sterk lichaam creëren is wat complexer en is niet te realiseren in deze 20 minuten. Een balans in onze beweging, training, voeding en rust/ontspanning is belangrijk om ons lichaam naar behoren te laten functioneren. Je kan het vergelijken met een barkruk met 4 poten. Als je 1 poot afzaagt zal het lastig worden om op deze kruk te blijven zitten. Al kan ik me zo ook mensen herinneren die moeite hebben om op een barkruk met 4 poten te blijven zitten maar dat is weer een heel ander verhaal! 😁

Al met al kan je in deze 20 minuten enorm veel bereiken en ik kan me zo geen sport bedenken die het resultaat in 20 minuten zal evenaren. Bij Van Schaik Personal Training starten we altijd met een intake gesprek en een proeftraining waar we ook vooral kijken hoe je leefpatroon er op dit moment uitziet. Wij kunnen dan ook wel inschatten of Bodytec training je het gewenste resultaat zal gaan opleveren of dat we het vooral ook moeten gaan zoeken in de resterende 10.000 minuten. Ook hierin kunnen we je zeker helpen met persoonlijke coaching of met ons unieke 90 Day Program...

Altijd een persoonlijke aanpak!

Je werkt bij ons altijd 1:1 samen met je eigen personal trainer. Hierdoor kunnen we ook maatwerk leveren en je de training en coaching bieden die je nodig hebt om je gewenste doelen te realiseren. Al m et al zal EMS training nagenoeg voor iedereen een ideale trainingsvorm zijn die je zeker een stap verder zal helpen. Een proeftraining bij ons is altijd mogelijk en ook altijd vrijblijvend. We bespreken hier de doelen en kijken of Bodytec de manier is om de gewenste resultaten te creëren. Wij starten alleen een traject als we er 100% vertrouwen in hebben dat we samen een mooi resultaat kunnen realiseren. Wil je graag meer te weten komen over onze aanpak of EMS training komen ervaren? Reageer dan hieronder op dit artikel of plan hier vrijblijvend een afspraak in!

ems training

Lees ook onze andere artikelen over EMS training:

Reactie plaatsen