Is de wil er wel maar heb je geen idee waar je de tijd vandaan moet halen om te sporten en te werken aan je gezondheid? Zo Creëer je stap voor stap meer vrijheid!
4 min. leestijd

Is de wil er wel maar heb je geen idee waar je de tijd vandaan moet halen om te sporten en te werken aan je gezondheid? Zo Creëer je stap voor stap meer vrijheid!

Meer vrijheid? Met deze 5 stappen creëer je binnen no-time meer vrijheid…

Meer vrijheid | We zijn vaak druk, vermoeid en ik ken niemand die tijd teveel heeft. Hierdoor schiet onze gezondheid er vaak bij in. We zijn te druk met alle verplichtingen en de ballen hoog houden. We hebben de tijd en kennis niet om een gezond, fit, energiek en slank lichaam te creëren en te onderhouden.  Moet jij voor je gevoel altijd wel wat en sta je voor je gevoel altijd maar aan? Met deze 5 stappen creëer je binnen no-time meer vrijheid!

Jaarlijks ervaart 17% van de beroepsbevolking burn-out en stress gerelateerde klachten. Dat zijn omgerekend maar liefst 1.3 miljoen mensen per jaar. Volgens de berekeningen van TNO kost het bedrijfsleven dit 3.1 miljard euro per jaar. Een goede reden dus om wat rustiger aan te doen.

Waar we in de jaren 90 vooral bezig waren met mooie auto’s en materialistische dingen, zo geven we nu steeds meer om onze gezondheid en willen we meer vrijheid. Volgens de cijfers geven we steeds minder om luxe en hechten we steeds meer waarde aan onze vrijheid. Maar hoe zorgen we nu voor meer vrijheid in deze 24/7 maatschappij?

Met deze 5 tips worstel je jezelf uit de waan van de dag en creëer je meer vrijheid voor jezelf!

#1 Leef beneden je stand en pas je uitgave patroon niet aan aan je inkomen

Om meer vrijheid te creëren zullen we het toch in onze financieren moeten gaan zoeken. Onze levens worden steeds duurder en we hebben nooit geleerd hoe we met geld om moeten gaan. We passen ons uitgave patroon aan aan onze maandelijkse inkomsten. Gaan we meer verdienen? Dan geven we meer uit. Om wat meer financiële ruimte te creëren kijken we vooral of we meer inkomen kunnen genereren wat we dan vervolgens weer uitgeven.
Zolang we deze mindset hebben lopen we steeds verder vast en leggen we ons steeds meer verplichtingen op om onze levens te onderhouden.

Tip 1 is dus: Leef beneden je stand en zorg dat je tenminste 1/3e deel van je inkomen maandelijks overhoudt. Loop alle vaste lasten en uitgaves na, kijk waar je op kunt bezuinigen en leef beneden je stand als je meer vrijheid wilt creëren. Ook onze hypotheek valt gewoon onder deze kosten. Een hypotheek zou nooit meer mogen zijn dan 3 keer je bruto jaarloon.

#2 Ga 1 dag minder werken en bouw deze dag aan je toekomst

Als we 1/3e per maand overhouden van ons inkomen kunnen we dus in theorie ook minder gaan werken. Het is vooral ons werk dat veel tijd kost en onze vrijheid opslokt. Met alle verplichtingen buiten ons werk om zit onze week helemaal volgepland. Het klinkt misschien gek! Maar het creëren van meer vrijheid kost in het begin ook tijd en komt je zeker niet aanwaaien. Deze dag die we minder gaan werken gaan we ons dan ook bezighouden met het verbeteren van onze leefstijl. We vormen hier een weg naar onze ideale leefstijl en creëren een route naar vrijheid en financiële onafhankelijkheid.

#3 Ga de weg van geld snappen

Het gaat wellicht op korte termijn even pijn doen als we concessies moeten doen maar we houden inmiddels 1/3e van ons salaris over. Waar we dit geld voorheen waarschijnlijk uitgaven aan luxe gaan we dit geld nu laten groeien. We gaan het investeren in dingen die meer geld waard worden. Dingen die naar ons toe komen. Wanneer we maandelijks €1.000 euro investeren is al mogelijk om binnen 10 jaar financieel vrij te zijn en geen arbeid meer te hoeven verrichten voor je inkomsten.

Investeren kan op ongelofelijk veel manieren en je zal vooral zelf moeten zoeken welke manier er bij jouw past. Je hebt hier een hele dag de tijd voor als je een dag minder werkt. Des te meer tijd je hebt om je hierin te ontwikkelen, des te sneller je de weg van geld gaat snappen en des te eerder we financieel vrij zullen zijn. Wat ik hier adviseer is om de volgende boeken te lezen.

Rijke Pa Arme Pa van Robert Kiyosaki
Think And Grow Rich van Napoleon Hill

#4 Ruim alles op en bezit zo min mogelijk

De kunst van vrijheid is zoveel mogelijk opruimen en zo min mogelijk bezittingen hebben die ons tijd kosten. Daarnaast willen we zoveel mogelijk bezittingen hebben die stijgen in waarde maar die ons weinig tot geen tijd kosten. Wat ik altijd adviseer is om al je bezittingen stuk voor stuk na te lopen en hier zoveel mogelijk van op te ruimen. Verkoop zoveel mogelijk bezittingen en investeer dit geld vervolgens weer. Hoe minder spullen we bezitten, hoe minder verplichtingen we hebben en hoe minder we te hoeven onderhouden.

#5 Maak een doel en een plan

We hebben 1 dag in de week over om onze leefstijl te creëren. Maar wat is nou onze ideale leefstijl en hoe ziet deze eruit? Als we de financiën op de rit hebben en we kunnen ons al 1 vrije dag veroorloven, dan is het tijd om dit goed te gaan vormgeven. Bedenk dus goed hoe je ideale leefstijl eruit komt te zien en wees hier zo specifiek mogelijk over. Bedenk ook hoeveel inkomen je nodig hebt om jezelf deze ideale leefstijl te kunnen permitteren en uit uit welke investeringen je dit wilt gaan halen. Verdiep je hierin net zo lang tot je dit allemaal volledig helder hebt. Schrijf dit allemaal op en maak hier een concreet en meetbaar doel van. Maak van dit doel haast een obsessie en zorg dat je elke week een stap dichterbij komt.

MEER VRIJHEID

Wil je hier graag mee geholpen worden? Dan helpen wij je graag met onze persoonlijke coaching. Met de coaching van Masters of Thinking leren we je hier stap voor stap hoe je een gezond, financieel onafhankelijk en vrij leven kunt creëren. Het is voor iedereen mogelijk. Het zit al zeker in ons, het is ons alleen nooit geleerd hoe we deze capaciteiten kunnen gebruiken… Leer vooral anders denken, stap uit alle hectiek van het dagelijks leven en leer stap voor stap om vrijheid te creëeren.

Plan een oriënterend gesprek in of bezoek de pagina van Masters of Thinking

Reactie plaatsen