5 min. leestijd

"Kan ik afvallen met Bodytec"?

Kan ik afvallen met Bodytec?

Dit is de vraag die mensen ons vaak stellen: Kan ik afvallen met Bodytec en hoeveel trainingen heb ik hiervoor nodig?

Je verbrand veel calorieën in een tijd bestek van slechts 20 minuten. Hoeveel calorieën je daadwerkelijk verbrandt, is per persoon heel verschillend. Dit hangt volledig af van je bouw, maar krachttraining is de meest effectieve manier van vet verbranden. Niet eens zozeer tijdens de training zelf maar vooral met de naverbranding als je lichaam gaat herstellen. Met reguliere krachttraining verhoog je je stofwisseling met 48 topt 72 uur. Met Bodytec zelfs 120 tot 168 uur. Als we Bodytec met andere sporten vergelijken verbranden we dus zeker veel tijdens deze slechts 20 minuten durende Bodytec training.

Een Bodytec work-out van slecht 20 minuten staat gelijk aan 3 uur intensieve krachttraining.

Je leest het goed. Tijdens 20 minuten EMS training vraag je net zoveel van je spieren dan wanneer je 3 uur zou gaan fitnessen. Dit komt o.a. dat we 93% van onze spieren tegelijkertijd aanspannen. Met fitness train je spier voor spier en bij een goede workout heb je 30% van je spieren getraind. Met Bodytec training dus eigenlijk alle spieren die je zelf kan aansturen. Ook de dieperliggende die ons lichaam juist zo sterk houden.

Daarnaast trainen we de spieren nog intensiever dan bij reguliere krachttraining, wat ervoor zorgt dat je zelfs 5 tot 7 dagen herstel nodig hebt en dus gedurende de hele week de verbranding omhoog houdt. Je gaat dus daadwerkelijk effectief afvallen met Bodytec! 👊🏻

Je kan dus zeker afvallen met Bodytec?

Ja je kan afvallen met Bodytec… Het is absoluut een effectieve manier en je zal zeker gaan afvallen met Bodytec! Tenminste,,,,. Als je het vergelijkt met alle andere sporten kan je zeker veel afvallen met Bodytec. Maar verwacht geen grote resultaten als je de rest van de week verkeerde keuzes maakt. Een week telt 10.080 minuten. Als we de resterende 10.060 minuten veel verkeerde keuzes maakt kan je uiteraard geen grote resultaten verwachten in gewichtsverlies.

Om deze resterende minuten de juiste keuzes te maken combineren we deze Bodytec training met ons 90 Day Program. Je leert hier om goed te herstellen en goed voor je lichaam te zorgen. Iets wat we naar mijn idee op de middelbare school hadden moeten leren. Door de kennis die we hier overdragen zal je andere keuzes gaan maken. Combineren we dit met 1 of 2 Bodytec sessies in de week? Dan geven wij de garantie dat je tijdens dit traject zult afvallen met Bodytec en je een strak, slank, fit en energiek lichaam zult creëren.

kan ik afvallen met bodytec

Trainen met Bodytec zorgt voor een strakkere huid!

Je zal wel degelijk een strakker lichaam krijgen en ook vooral een strakkere huid. Bodytec doorbloed namelijk ook je huid wat je tijdens andere sporten niet of nauwelijks zult doen. Dit is een fijne bijkomstigheid voor mensen met cellulitis en andere huidklachten. Er zal dus weldegelijk veel veranderen met 1 Bodytec sessie in de week

In ons gewicht merk je echter wel minder resultaat dan we gewend zijn met bijvoorbeeld een dieet. Je vetpercentage zal zeker naar beneden gaan, maar waar je tijdens een dieet vaak ook spiermassa verliest, nemen tijdens Bodytec je spieren juist toe. Het verhogen van je spiermassa zorgt uiteindelijk ook voor een hogere verbranding. Spieren zijn namelijk de grootste calorie-afnemers van ons lichaam.

Je zal dus een strakkere huid, een sterker en beter spierstelsel krijgen, waardoor veel vage klachten al zullen verdwijnen en je verbranding zal omhoog gaan, waardoor je dus ook meer vet verbrandt. En dat allemaal in slechts 20 minuten per week. Je kan dus wel stellen dat zo’n korte workout je veel gaat brengen, maar wil je echt drastisch veranderen, dan moet er dus toch echt meer dan 20 minuten sporten per week! ;)

Is afvallen je doel? Focus dan op gezondheid… 

Mensen denken vaak dat als ze willen afvallen, dat sport dus de oplossing zal zijn. Dit is ook uiteraard belangrijk voor je gezondheid maar als je bedenkt dat je voor het verbranden van 1 kg vet, 12 tot 15 uur intensief moet sporten, is dit dus niet de meest effectieve manier! ;)

Focus vooral op gezondheid en creëer een goede balans in voeding, beweging en rust/ontspanning. Goed resultaat en een slank en energiek lichaam gaat enkel op als je in deze 3 een goede balans vindt.

Leer dus vooral hoe je jouw lichaam optimaal laat functioneren. Zorg dat je voldoende beweegt, zorg dat je een vorm van krachttraining hebt in de week. Dit kan eventueel d.m.v. Bodytec. Zorg dat de voedingstoffen die je lichaam nodig heeft ook daadwerkelijk binnen komen, zorg voor voldoende ontspanning en een goede nachtrust. En als laatste: geef het ook vooral de tijd. Iets wat je al je hele leven gewend bent, kan je niet in een paar maanden veranderen. Blijf tijd investeren in je gezondheid om echt op de lange termijn grote stappen te maken.

Bodytec is vooral om je lichaam sterk te maken!

Sporten doen we vooral om ons lichaam sterk te maken. Door te gaan sporten, trainen we de spieren, gewrichten, pezen, bloedvaten, botten en ons cardiovasculaire systeem. Bodytec is DE manier van trainen als we ons lichaam minder kunnen belasten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gewrichtsklachten en lage rugpijn. Dit is ook de voornaamste reden dat we werken met deze vorm van EMS training. Je kan met Bodytec het lichaam sterker maken zonder ons lichaam zwaar te hoeven belasten.
Omdat je met Bodytec je gewrichten, wervels en pezen minimaal belast, is het een uitermate geschikte manier om te trainen met bijvoorbeeld pijn in je onderrug. Je traint vanaf de eerste training elke vezel in je lichaam zonder je rug te belasten of bewegingen te maken die normaliter gevoelig zijn.

We hebben een 12 weeks programma waarbij we garantie geven dat je binnen 12 weken pijn in de onderrug kunt verhelpen of op zijn minst drastisch kunt verminderen.

Kan ik afvallen met Bodytec

Tot slot

Zoals je hierboven kunt lezen is Bodytec een manier van trainen die je enorm veel kan brengen in een zeer kort tijdbestek. Sporten doen we om ons lichaam te trainen en de kwaliteit van onze cellen zo hoog mogelijk te houden. Bodytec is vooral ideaal als je minder belastbaar bent, een strakkere huid wilt of geen zin hebt om elke week uren in de gym te vertoeven.

Ook creer je met Bodytec de hele week een hogere stofwisseling waardoor je dus meer vet zult verbranden, maar verwacht niet dat je met Bodytec 10-tallen kilos zult gaan afvallen als je de rest van de week niet de juiste keuzes maakt.

Kortom. Sporten doen we om ons lichaam fit te houden en ons voedingspatroon en leefgewoontes bepalen ons lichaamsgewicht.

Bij Van Schaik Personal Training geven we garantie op resultaat als je daarnaast het 12 weekse rugprogramma volgt of het 90 Day Program volgt.  
De winst zit hem in een goede balans in training, voeding en rust/herstel

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Laat dan even je gegevens achter en kom vrijblijvend met ons kennismaken! ☕️

kan ik afvallen met bodytec


Reactie plaatsen