Dit zijn de 5 grootste voordelen van Bodytec training / EMS!
5 min. leestijd

Dit zijn de 5 grootste voordelen van Bodytec training / EMS!

Wat zijn de grootste voordelen van Bodytec training? Bodytec training, ook wel bekend als EMS training is steeds populairder aan het worden. Toen wij hier in 2014 mee begonnen waren we een van de eerste in Nederland. Inmiddels telt ons land honderden Bodytec studios. Maar wat maakt deze manier van trainen nou zo populair? En wat zijn nu de grote voordelen van deze populaire Bodytec trainingen?

Als je nog niet goed weet wat Bodytec training met je lichaam doet, raad ik je aan om eerst dit artikel te lezen om jezelf te informeren wat Bodytec nou precies is.

voordelen-van-bodytec

# 1:  Trainen met Bodytec kost weinig tijd!

Een Bodytec training van 20 minuten staat gelijk aan 3 uur krachttraining in de sportschool. Geen tijd is het meest voorkomende excuus dat mensen niet sporten. Maar als je zelfs geen 20 minuten kunt vrijmaken voor je gezondheid is het eerder een kwestie van prioriteit. "Geen tijd" is dus GEEN excuus ;).

20 minuten trainen met Bodytec is voldoende om je spiermassa op te bouwen en fysiek een sterk lichaam te creëren. Wel goed om erbij te vermelden dat De Nederlandse norm voor gezond bewegen 3 keer per week 20 minuten intensief bewegen is waarvan tenminste 1 keer krachttraining. Het is dus nog wel weinig als je 20 minuten in de week traint,  maar het is voldoende om een gezonde spiermassa te behouden en klachten buiten de deur te houden.

Het is dus essentieel dat er wekelijks een kracht element in je training zit want anders neemt je spiermassa na je 30e levensjaar 1% per jaar af. Dit is vaak de oorzaak van rug of andere gewrichtsklachten. 1 keer per week trainen met Bodytec is dus voldoende om dit tegen te gaan en spieren op te bouwen.

#2: Het grote voordeel van Bodytec training is dat we onze spieren trainen zonder onze gewrichten te belasten...

EMS training is een unieke manier van krachttraining. De elektroden in de vesten zorgen voor een contractie in je spieren waardoor hetzelfde veroorzaak als reguliere krachttraining, en dit zonder het lichaam verder te belasten.. Wanneer je bijvoorbeeld knie en/of rugklachten hebt en zware gewichten tillen is niet mogelijk! Dan is trainen met Bodytec een uitkomst.

Met pijn in de onderrug, reuma en andere gewrichtsklachten is het namelijk cruciaal om spieren te trainen omdat deze als het ware het gewricht ontlasten. Met reguliere fitness kunnen we dan deze spieren niet trainen omdat de beweging met gewichten simpelweg gevoelig of pijnlijk is. Met Bodytec train je alleen de spieren maar laten we verder de gewrichten, pezen, wervels etc. met rust. Hierdoor lukt het om de spieren op te bouwen zonder last te krijgen van de desbetreffende klacht of blessure. We hebben ook een uniek 12 weeks rugprogramma waarin ook de Bodytec een grote rol speelt.

de voordelen van bodytec

#3: Je traint met Bodytec 93% van je spieren tegelijkertijd! 🙉

Een ander groot voordeel van trainen met Bodytec is dat je 93% van al je spieren TEGELIJKERTIJD traint. Dit maakt Bodytec echt uniek. Waar je met ongetrainde mensen met krachttraining gaat starten, train je alleen de grote spiergroepen. Dit omdat de kleinere en dieperliggende spieren moeilijker te trainen zijn en je hiervoor meer ervaring nodig hebt. Terwijl dit juist de spieren zijn die je sterk maken en die klachten tegengaan. Met Bodytec train je vanaf de proeftraining elke spiervezel in je lichaam. Ook de spieren die dus nauwelijks te bereiken zijn waardoor je snel resultaat kunt verwachten.


#4: Bodytec training is een uitkomst bij blessures en fysieke klachten.

Bij voordeel 2 is dit ook aan bod gekomen maar hier even specifiek over het voordeel van Bodytec training bij klachten. Vaak wordt er gedacht dat wanneer je klachten heb je niet mag belasten. Dit klopt in veel gevallen ook wel, maar onze klachten zitten zelden in spieren. Vaak zijn het onze gewrichten die klachten geven. Omdat we met Bodytec de gewrichten niet belasten kan je JUIST met Bodytec zorgen voor spieropbouw en vooruitgang tijdens een blessure of klacht.

Daarnaast kunnen we elke spiergroep in je lichaam apart instellen. Wanneer je tijdelijk bijvoorbeeld even je schouder niet mag belasten. Kan je met Bodytec verder het hele lichaam trainen zonder de schouder hiervoor te belasten. Iets wat met elke andere vorm van krachttraining ondenkbaar is.

#5: Je kan met Bodytec veelzijdig trainen...

Bodytec training is een veelzijdige training in een kort tijdsbestek. Bodytec is vooral bekend als manier van krachttraining.
Dit is zo omdat dit voor de meeste mensen de hoogste prioriteit heeft om de gewenste doelen te behalen.

Maar krachttraining is niet voor iedereen de beste manier om zijn of haar doelen te halen. Het is dan met Bodytec ook mogelijk om conditioneel te trainen of je spieruithoudingsvermogen te verbeteren.

Daarnaast beschikt het nog over een Bodyrelax programma. Dit programma zorgt ervoor dat je spieren kunnen ontspannen. Mocht het zo zijn dat je een hoge spierspanning hebt in je nek-/rug-/schouderpartij bijvoorbeeld dan kan dit programma ervoor zorgen dat de spierspanning afneemt. En daarmee misschien ook de hoofdpijn klachten bijvoorbeeld die daaruit voortkomen.

Ook wanneer je strakke en stramme spieren hebt kan je in dit programma rek en strek oefeningen doen waardoor de spierspanning afneemt. Daarnaast kan je denken aan burn-out klachten, vaak is dan het hele lichaam gespannen waardoor je ook slecht slaapt. Met dit programma werk je weer aan een ontspannen lichaam en dit resulteert vaak al direct in een betere nachtrust. Kortom deze veelzijdigheid is ook weer een groot voordeel van Bodytec training.

Dit zijn de 5 grootste voordelen van Bodytec training / EMS!

Kennismaken met Bodytec training?

De combinatie van personal training en Bodytec training is voor ons echt een gouden combinatie. Mensen die bij ons een traject starten zijn vaak moeilijk belastbaar. Door te starten met EMS training van Miha Bodytec zien we al op korte termijn progressie. Omdat je altijd 1:1 aan de slag gaat met je eigen personal trainer kunnen we elk traject volledig op de persoon afstemmen.

Bodytec training is een trainingsvorm waarbij je snel vooruitgang zult merken in je gezondheid.
Het uiteindelijke doel van Van Schaik Personal Training is om mensen te trainen en te coachen naar een gezond, fit, energiek en slank lichaam zonder klachten en de mindset aan te leren om dit zelfstandig op lange termijn kunnen behouden.

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Plan dan eens een gratis proefles in of een gratis adviesgesprek om samen eens een uurtje te sparren.

Lees ook onze andere artikelen over Bodytec training:

Reactie plaatsen