De 5 grootste voordelen van Bodytec!
4 min. leestijd

De 5 grootste voordelen van Bodytec!

Wat zijn de grootste voordelen van Bodytec? Bodytec training is steeds populairder aan het worden. Toen wij hier in 2014 mee begonnen waren we een van de eerste in Nederland. Inmiddels telt ons land honderden Bodytec studios. Maar wat maakt deze manier van trainen nou zo populair? En wat zijn nu de grote voordelen van Bodytec?

Als je nog niet goed weet wat Bodytec training is, raad ik je aan om eerst dit artikel te lezen om jezelf te informeren wat Bodytec nou precies is.

voordelen-van-bodytec

Voordeel 1:  Trainen met Bodytec kost weinig tijd!

Een Bodytec training van 20 minuten staat gelijk aan 3 uur krachttraining in de sportschool. Geen tijd is het meest voorkomende excuus dat mensen niet sporten. Maar als je zelfs geen 20 minuten kunt vrijmaken voor je gezondheid is het eerder een kwestie van prioriteit. Geen tijd is dus geen excuus ;).

20 minuten trainen met Bodytec is voldoende om je spiermassa te onderhouden en fysiek een sterk lichaam te onderhouden. Maar het is wel weinig als dit de enige beweging in de week is. De Nederlandse norm voor gezond bewegen is 3 keer per week 20 minuten intensief bewegen. Wij adviseren dan ook om dit te combineren met een conditionele sport.

Het is essentieel dat er wekelijks een kracht element in je training zit want anders neemt je spiermassa na je 30e levensjaar 1% per jaar af. Dit is vaak de oorzaak van rug of andere gewrichtsklachten. 1 keer per week trainen met Bodytec is dus voldoende om dit tegen te gaan en spieren op te bouwen.

Voordeel 2: Je traint je spieren zonder het lichaam verder te belasten...

Bodytec is een unieke manier van krachttraining. De elektroden in de vesten zorgen voor een contractie in je spieren waardoor hetzelfde veroorzaak als reguliere krachttraining, en dit zonder het lichaam verder te belasten.. Wanneer je bijvoorbeeld knie en/of rugklachten hebt en zware gewichten tillen is niet mogelijk! Dan is trainen met Bodytec een uitkomst.

Met rug en gewrichtsklachten is het namelijk cruciaal om spieren te trainen omdat deze als het ware het gewricht ontlasten. Met reguliere fitness kunnen we dan deze spieren niet trainen omdat de beweging met gewichten simpelweg gevoelig of pijnlijk is. Met Bodytec train je alleen de spieren maar laten we verder de gewrichten, pezen, wervels etc. met rust. Hierdoor lukt het om de spieren op te bouwen zonder last te krijgen van de desbetreffende klacht of blessure.

Voordeel 3:  Je traint 93% van je spieren tegelijkertijd!

Een ander groot voordeel van trainen met Bodytec is dat je 93% van al je spieren TEGELIJKERTIJD traint. Dit maakt Bodytec echt uniek. Waar je met beginnende sporters de fitness in gaat, train je alleen de grote spiergroepen. Dit omdat de kleinere en dieperliggende spieren moeilijker te trainen zijn en je hiervoor meer ervaring nodig hebt. Dit terwijl dit juist de spieren zijn die je sterk maken en die klachten tegengaan. Met Bodytec train je vanaf de eerste minuut elke spiervezel in je lichaam. Ook de spieren die dus nauwelijks te bereiken zijn.


Voordeel 4: Bodytec kan ook gewoon met blessures en klachten.

Bij voordeel 2 is dit ook aan bod gekomen maar hier even specifiek over het voordeel van Bodytec training bij klachten. Vaak wordt er gedacht dat wanneer je klachten heb je niet mag belasten. Dit klopt in veel gevallen ook wel, maar onze klachten zitten zelden in spieren. Vaak zijn het onze gewrichten die klachten geven. Omdat we met Bodytec de gewrichten niet belasten kan je JUIST met Bodytec zorgen voor spieropbouw en vooruitgang tijdens een blessure of klacht.

Daarnaast kunnen we elke spiergroep in je lichaam apart instellen. Wanneer je tijdelijk bijvoorbeeld even je schouder niet mag belasten. Kan je met Bodytec verder het hele lichaam trainen zonder de schouder hiervoor te belasten. Iets wat met elke andere vorm van krachttraining ondenkbaar is.

Voordeel 5: Je kan met Bodytec veelzijdig trainen

Bodytec training is een veelzijdige training in een kort tijdsbestek. Bodytec is vooral bekend als manier van krachttraining. Dit is zo omdat dit voor de meeste mensen de hoogste prioriteit heeft om de gewenste doelen te behalen.

Maar krachttraining is niet voor iedereen de beste manier om zijn of haar doelen te halen. Het is dan met Bodytec ook mogelijk om conditioneel te trainen of je spieruithoudingsvermogen te trainen.

Daarnaast beschikt het nog over een Bodyrelax programma. Dit programma zorgt ervoor dat je spieren kunnen ontspannen. Mocht het zo zijn dat je een hoge spierspanning hebt in je nek-/rug-/schouderpartij bijvoorbeeld dan kan dit programma ervoor zorgen dat de spierspanning afneemt. En daarmee misschien ook de hoofdpijn klachten bijvoorbeeld die daaruit voortkomen. Ook wanneer je strakke en stramme spieren hebt kan je in dit programma rek en strek oefeningen doen waardoor de spierspanning afneemt. Daarnaast kan je denken aan burn-out klachten, vaak is dan het hele lichaam gespannen waardoor je ook slecht slaapt. Met dit programma werk je weer aan een ontspannen lichaam en dit resulteert vaak al direct in een betere nachtrust. Kortom deze veelzijdigheid is ook weer een groot voordeel van Bodytec training.

Wanneer mensen bij ons komen kennismaken kunnen wij al goed inschatten welke manier van begeleiding het beste aansluit aan je wensen en doelen. Is dit wel Bodytec? Of heb je wellicht meer aan Personal training of Persoonlijke coaching? Het mooie van deze veelzijdigheid is dat we de begeleiding exact kunnen afstemmen op de desbetreffende persoon. Vandaar ook dat we altijd 1:1 met Bodytec zullen starten.

Ben je benieuwd of Bodytec iets voor jou is? Informeer dan naar de mogelijkheden of plan een intake of gratis proefles in.Reactie plaatsen