Stress verminderen met Bodytec
3 min. leestijd

Stress verminderen met Bodytec

Stress verminderen met Bodytec!

Stress is in deze maatschappij helaas iets waar we al van kinds af aan mee te maken hebben. Ons drukke bestaan vraagt veel van ons lichaam. We krijgen in 3 dagen evenveel informatie tot ons dan onze verre voorouders in hun hele leven. Niet heel gek dus dat ons lichaam te veel stress ervaart.

Door deze constante druk en onze overvolle agenda, ervaren we vaak voor een lange periode te veel stress. Dit komt dan ook niet ten goede aan onze kwaliteit van ons leven. Bij langdurige mentale stress zal dit ook omslaan in fysieke stress wat vaak begint met hoofdpijn, veel spanning in de schouders en rugklachten.

Bodytec training staat bij degene die het kennen bekend als een korte intensieve full body workout waar we alle spieren tegelijkertijd trainen.
Ook bereiken we met de Bodytec zeer goede resultaten bij mensen die te veel stress ervaren, overspannen zijn of slaapproblemen ondervinden.

Stress! De veroorzaker van veel lichamelijke klachten!

In zekere zin heeft ons lichaam stress nodig. Om een lichaam goed te laten functioneren heeft het de nodige uitdagingen en prikkels nodig. Het gaat er vooral om hoe je hiermee omgaat en in welke mate deze prikkels zijn. Houdt deze stress te lang aan dan zullen we op den duur klachten gaan ondervinden.

Ons lichaam raakt als het ware in de vluchtmodus. Vergelijk het alsof je wordt achterna gezeten door een wild dier. Je stress schiet meteen omhoog waardoor het bloed met name naar de spieren gaat i.p.v. naar de organen. Hierdoor zullen deze minder functioneren en onze stofwisseling zal vertragen.

Onze adrenaline gaat omhoog wat ons wakker en alert houdt. Hierdoor krijgen we vaak te maken met slaapproblemen. Daarnaast wordt ons zichtveld aanzienlijk smaller. We gaan meer turen en focussen ons op 1 doel. Wanneer we geen stress ervaren hebben we een veel breder blikveld, nemen we de omgeving veel beter in ons op en hebben we vaak veel betere oplossingen. De beste ideeën hebben we dan ook vaak in onze vakantie.

Als je oplet kan je zo herkennen of mensen gestrest zijn. Ze hebben vaak hun hoofd wat verder naar voren staan. Turen met hun ogen, hebben hun schouders vaak iets opgetrokken en komen gejaagd over. Wanneer we dit op de lange termijn ondervinden zal deze hoge spierspanning en alertheid daadwerkelijk klachten op gaan leveren. Vaak begint dit met hoofdpijn, pijnlijke schouders en rug en slapeloze nachten.

Relaxation training met EMS Bodytec training!

Een spier werkt niet zelfstandig. Het is een onderdeel van een functioneel systeem. Wanneer een deel van dit systeem verstoord is zullen de bijbehorende spieren reageren door toe te nemen in spanning. Dit om het deel van dit lichaam te beschermen en eventuele schade te voorkomen. Mooi dat ons lichaam zo werkt, wanneer we achterna gezeten worden door een wild dier komt dit namelijk goed van pas. Of je nu wel of niet bent ontsnapt aan dit wilde dier… 1 ding weten we zeker over 1 uur hebben we hier geen stress meer van ;).

De spieren zullen weer ontspannen en hier zullen we dan ook geen klachten van ondervinden. Eigenlijk ervaren wij continu deze stress in mindere mate en wordt het dus wel schadelijk voor ons lichaam. Het veroorzaakt als het ware kortsluiting en hypoxi (tekort aan zuurstof in onze spieren).

Onze zenuwen geven een signaal (pijn) door aan onze hersenen dat ons lichaam in zekere zin gevaar loopt. Wanneer we deze signalen door de juiste elektrische impuls via de huid stimuleren zal dit de klachten remmen omdat dit als het ware dit signaal blokkeert. De spanning in deze spieren zal aanzienlijk verminderen door deze elektrische impuls. We zullen dan ook oefeningen doen die ontspannend werken en de spierspanning tegenwerkt.

Door deze training zal dus de spanning en dus ook de stress afnemen. Na deze training voel je je rustig, relax en zal de gemoedstoestand direct merkbaar verbeteren.

EMS training is geen blijvende oplossing

Deze manier van trainen kan je enorm helpen om de spierspanning en stress uit je lichaam te krijgen. Verander je verder niks aan je leefpatroon en neemt deze stress in het dagelijks leven niet af! Dan zullen deze klachten steeds blijven terugkomen.

Wij geloven erin dat wanneer je klachten blijvend wilt verhelpen je deze bij de kern moet aanpakken. Wil je dus echt definiet afrekenen met deze stress en de bijbehorende klachten? Ga dan

na wat deze klachten veroorzaakt en die hiervoor de nodige aanpassingen.

Dit in combinatie met deze Body-Relax training van de Bodytec geeft garantie voor blijvend resultaat.

Wil je graag meer te weten komen over deze training en wat dit voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Reactie plaatsen