Sporten met een personal trainer… Waarom zou je?!
3 min. leestijd

Sporten met een personal trainer… Waarom zou je?!

Sporten met een personal trainer wint aan populariteit de laatste jaren. Desondanks blijft een personal trainer toch voor veel mensen iets exclusiefs. En eerlijk is eerlijk, er zit ook een prijskaartje aan. Denk jij erover om te gaan sporten met een personal trainer, twijfel je nog of het wat voor je is? Hopelijk kan ik je met dit artikel aan het denken zetten!

Een personal trainer is niet nodig toch?

Er zijn zo veel manieren om lekker fit te blijven. Gewoon in de sportschool bijvoorbeeld. En zelf lekker hardlopen. Er zijn zelfs allerlei workouts die je gewoon thuis online kunt vinden. Klinkt alsof het niet moeilijk is toch? Grappig dat je dan waarschijnlijk nu toch denkt; “ehm… die sportschool sponsor ik vooral 🙈”. De kans is groot dat je al vaker het voornemen hebt gehad om nu toch echt wat te gaan doen. Omdat je vind dat het allemaal wel weer wat strakker mag worden. Of omdat je ergens ook wel weet dat het gewoon beter voor je is. Of misschien wel omdat je al zo lang rondloopt met die klachten. De vraag is dus; waarom gebeurt het niet? Waarom heb je al die voornemens nog niet waar gemaakt? Neem eens een paar minuten om hier een eerlijk antwoord op te vinden. Wat staat jou in de weg om een gezonde leefstijl op te pakken, en vooral ook vast te houden?

personal trainer

…. Of wel?

Ik ben benieuwd naar je antwoord. Heb je überhaupt antwoord kunnen vinden op die vraag? Veel van wat we doen zit in gewoontes. Wij mensen zijn enorme gewoontedieren, met vaste ritmes en patronen. Goede voornemens vragen van je dat je dingen anders gaat doen. Dat je buiten je vaste patronen stapt en nieuwe patronen creëert. En dit blijkt vaak veel ingewikkelder dan het in eerste instantie klinkt. Helemaal niet zo gek dus, dat die plannen, hoe klein of groot ook, meestal niet waargemaakt worden.

Niet gek, wel ontzettend jammer natuurlijk. Want, de wil is er wel! Starten met iets om er vervolgens snel weer mee op te houden, of er geen resultaten mee boeken, is zonde van je tijd en energie. Maar, gaat een personal trainer daar dan verandering in brengen?

Een personal trainer, meer dan een sportmaatje?

Uiteraard ben ik zelf enorm enthousiast over het sporten met een personal trainer of Bodytec trainer, anders had ik een heel ander vak moeten kiezen. Dat enthousiasme was er toen ik startte als trainer, vooral omdat ik zo mijn passie met anderen kon delen. Sporten vind ik heerlijk, dus super om dit met anderen te kunnen doen en ze dingen te leren op dat gebied. Maar, als trainer ben ik veel meer dan een sportmaatje alleen. Als personal trainer kun je impact hebben op iemands leven, door te gaan voor duurzame verandering. Ik denk dat dat het mooiste is wat ik iemand als personal trainer kan bieden.

Leuk hoor, jezelf in het zweet werken met een trainer. Maar met een beetje doorzettingsvermogen kun je dat ook wel bij de sportschool om de hoek. Of thuis op een matje. Een trainer is zeker meer dan je maatje om mee te sporten, meer dan die stok achter de deur om weer te gaan. Een goede personal trainer daagt je uit een betere gezondere versie van jezelf te worden. Een personal trainer prikkelt jou, houdt je een spiegel voor, geeft je nieuwe inzichten en stimuleert je om te blijven groeien. Zo wordt je gepusht soms buiten je comfort zone te gaan, net even dat stapje extra te zetten. Duurzame verandering is hierbij het belangrijkste. Niet ‘even’ een paar weken sporten. Niet ‘even’ een nieuw dieet uitproberen. Niet ‘even’ knallen er weer laten versloffen. Nee, hardnekkige oude gewoontes uit de weg ruimen en hier duurzame gezonde patronen voor in de plaats laten komen!

personal trainer

JIJ moet het doen!

De zinnen hierboven doen bijna geloven dat een personal trainer de oplossing is voor vrijwel alles. Ik geloof er absoluut in dat je, met behulp van een goede trainer, hele mooie dingen kunt bereiken. Maar, JIJ blijft degene die het moet doen. Een trainer kan jou alle tools aanreiken voor verandering, maar jij bent degene die ze moet inzetten. Dat begint bij jezelf, je eigen mindset en je eigen prioriteiten.

Investeren in jezelf en je gezondheid zou bovenaan je lijstje moeten staan van prioriteiten. Als dat ook daadwerkelijk zo is bij jou, dan ga je veel bereiken als je er mee aan de slag gaat. Ja, een personal trainer is kostbaar. Maar, wel een investering voor je leven. 

Benieuwd wat personal training is, en wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom langs voor een kopje koffie en een goed (vrijblijvend) gesprek! 

Reactie plaatsen