#MINDSET
3 min. leestijd

#MINDSET "De Gouden Tip Voor De Juiste Mindset"

Mindset | De gouden tip voor een winnaarsmindset…

Met de juiste mindset kunnen we een groot deel van ons leven grotendeels zelf bepalen.
Alles begint met een gedachte. Wanneer we aan het denken zijn doen we eigenlijk niks anders dan vragen stellen en antwoorden aan onszelf. Negatieve vragen geven negatieve antwoorden. Waarom moet mij dit overkomen? Waarom lukt het mij toch nooit etc. Stel jezelf vragen als. Wat kan ik hiervan leren en wat zijn mijn mogelijkheden of hoe kan ik omgaan met deze tegenslag. Verander je manier van denken. Krachtige vragen aan jezelf stellen maakt de genie in jezelf wakker.

Om nog iets verder te gaan. Ons brein communiceert met de rest van ons lichaam en onze gedachten (onze mindset) voeden ons brein. Je gedachten kunnen zelfs de biochemie van je lichaam wijzigen waardoor we onszelf dus echt van alles kunnen aanpraten.

We kunnen dus stellen dat onze gedachte en dus onze mindset ons gedrag bepaalt en voor een groot gedeelte invloed zal hebben op het functioneren van ons lichaam en de resultaten die we bewerkstelligen in ons leven.

Zoek nooit de beperkingen

Ik ben ervan overtuigt dat alles mogelijk is mits we de nodige capaciteit bezitten. Ik zal bijvoorbeeld nooit een marathon gaan lopen onder de 3 uur omdat ik daar de lichaamsbouw niet voor heb. Of piloot kunnen worden omdat ik kleurenblind ben. Ik heb hier dus eigenlijk simpelweg de capaciteit niet voor.

Vaak hebben we een bepaald verlangen. Iets wat we heel graag zouden willen bereiken maar dit is voor mij niet mogelijk omdat… Ik zou wel willen maar… Dit kan ik niet want… We hebben vaak wel een reden wat het voor ons onmogelijk maakt om een bepaald doel te bereiken. Met deze mindset zullen onze dromen nooit uitkomen en blijft het altijd maar bij een verlangen.

Stel jezelf andere vragen en je krijgt andere antwoorden…

Wanneer we onszelf andere vragen stellen zullen we met andere antwoorden komen. Stel jezelf vragen waardoor we op zoek gaan naar oplossingen.
We begeleiden dagelijks mensen om een bepaald verlangen om te zetten in een concreet doel. Vaak lijken doelen in de eerste instantie onwerkelijk en onmogelijk. Maar wanneer ze leren om een andere mindset te creëeren komen ze vaak zelf met allerlei oplossingen. Waar het in eerste instantie onmogelijk leek, hebben ze nu allerlei manieren bedacht waarmee ze hun dromen kunnen najagen. Ze zijn nu vooral bezig met onderzoeken welke manier het beste bij ze past. Wanneer je ineens meerdere oplossingen ziet motiveert dit enorm en geeft dit een boost aan ons zelfvertrouwen.

Alles start met de juiste mindset

Maak van je verlangen haast een obsessie en ga er voor 100% voor.
Voeg dit samewn met concrete plannen en een vastberadenheid om dit verlangen te veranderen in resultaat. Ieder doel is begonnen met een verlangen en een gedachte. Hoe je met deze gedachte omgaat bepaald dus voor een groot gedeelte wat er met dit verlangen gebeurt.

mindset

Alles wat je je kunt inbeelden kan je waarmaken

Onze enige beperking is onze gedachte. Je gaat er namelijk vanzelf in geloven als je iets vaak blijft herhalen. Ongeacht of het waar is of niet. Als je een leugen keer op keer herhaalt, komt er een moment dat je dit gaat accepteren als de waarheid. Sterker nog, je bent ervan overtuigd dat het waar is.
Je bent wat je bent door de gedachten in je hoofd. Als je deze gedachten mengt met emoties vormen ze de motiverende kracht achter elke actie en handeling.

Creëer de juiste mindset met je eigen visionboard

Je gaat in dingen geloven als je hardop je gedachte en verlangen herhaalt. Je gaat erin geloven. Schrijf je belangrijkste doel op, leer het uit je hoofd en herhaal dit dag in dag uit tot je je doel bereikt hebt.
Maak een visionboard met aan de ene kant foto’s of afbeeldingen die je doelen formuleren. Zet op de achterkant van dit visionboard een tekst met je belangrijkste doel.

Besteed vervolgens elke dag 5 tot 10 minuten aan je doelstelling. Lees de tekst hardop, beeld het je in. Geloof erin en ontwikkel zo meer zelfvertrouwen om dit doel te bereiken. Zo nestelt een bepaald verlangen zich in ons brein en in ons onderbewustzijn waardoor we de juiste mindset creëeren en de juiste keuzes zullen maken gedurende de dag.

Een visionboard veranderd voorgoed onze mindset

Als iets onmogelijk lijkt in onze ogen zullen de antwoorden vooral negatief zijn. Komen we vooral met ‘ja maar’ ‘dit is voor mij niet mogelijk want’.
Met een visionboard komen dingen dichterbij omdat we ze elke dag herhalen. We gaan onszelf andere vragen stellen en antwoorden geven.
Vragen als… Wat kan ik hiervan leren, wat zijn mijn mogelijkheden of hoe kan ik omgaan met deze tegenslag. Verander je mindset. Stel krachtige vragen aan jezelf stellen maakt de genie in jezelf wakker.

Ga dus na of je de capaciteit hebt voor een bepaald doel. Heb je hier geen duidelijke aanwijzing dat je iets niet zou kunnen? Dan is het met de juiste mindset mogelijk. Ga na wat je ervoor moet laten en wat moet je ervoor doen. Omschrijf je doel, maak een plan en zorg dat je elke week een stap dichterbij komt.

“Alles wat je je kunt inbeelden kan je waarmaken”

Reactie plaatsen