Waarom moet je personal training en voeding combineren!
5 min. leestijd

Waarom moet je personal training en voeding combineren!

Personal training en voeding, de combinatie waarmee je bergen kan verzetten. Je zou zeggen dat iedereen inmiddels wel weet dat je deze twee factoren van je leefstijl, namelijk sport en voeding, niet los van elkaar kan zien. Toch kom ik nog geregeld mensen tegen die deze gouden combinatie niet benutten. Zelfs mensen die fanatiek aan de slag zijn gegaan met een personal trainer, hebben soms nog nooit iets met hun voeding gedaan. Ben jij benieuwd waarom je met personal training en voeding jouw doelen WEL kan bereiken? En hoe je dit het beste kan aanpakken? In deze blog vertel ik het je. 

Personal training en voeding - de verkeerde volgorde?

Bij onze personal training kloppen mensen voornamelijk bij ons aan om te starten met sporten. De aanleiding om bij ons te sporten is heel divers. De een wil van z’n rugklachten af, de ander wil wat strakker in z’n vel zitten, en sommigen willen gewoon lekker trainen. Wat de aanleiding en het doel ook is, vaak is de gedachte; met sporten bereik ik mijn doelen. 

Voeding is bij 9 van de 10 mensen niet iets waar ze mee bezig zijn, en eigenlijk ook niet iets waar ze mee bezig wìllen zijn. Gezonde voeding wordt vaak gezien als extraatje voor de fanatiekeling, die maximale prestaties wil leveren of helemaal afgetraind wil zijn. Niet voor jan en alleman die gewoon lekker wil sporten en verder wil genieten van het leven. FOUT! Gezonde voeding zou de basis moeten zijn voor iedereen. Niet alleen voor de fitgirls en krachtpatsers, maar juist voor jou èn mij! Gezonde voeding wordt enorm onderschat, maar het is absoluut de basis van wat je ook maar wilt bereiken! 

personal training en voeding

Gezonde voeding is essentieel voor iedereen! 

Als ik met mensen in gesprek ga over voeding, dat merk ik dat er in eerste instantie vaak veel weerstand ontstaat. Iets wat ik veel hoor is: “Ik ga niet alleen maar wortels zitten eten, ik ben geen konijn!” of “Eten is voor mij gezelligheid, ik wil gewoon uit eten kunnen.” en “ik heb al zoveel diëten geprobeerd, dat werkt allemaal niet voor mij.” 

Misschien herken je je hier ook wel in, en voel je weerstand als het gaat om gezond eten. Veel mensen denken in uitersten, en hebben het idee dat gezond eten ingewikkeld en saai is. Dat is super jammer, want gezonde voeding kan juist heel gemakkelijk én gezellig zijn! En juist diëten is iets waar wij helemaal geen voorstander van zijn. Gezonde voeding is niet alles wat je moet laten staan, maar juist alles wat je neemt om je lichaam goed te voeden! Kleine aanpassingen in je eet-gewoontes kunnen al grote verschillen teweeg brengen. 

Je lichaam verdiend het allerbeste...

De hele dag door vragen we van alles van ons lichaam, zowel mentaal als fysiek. En zelfs als je niet bezig bent, gaat alles in je lichaam altijd maar door. Zoals je ademhaling, je hartslag en je temperatuur. Daar moet wel wat tegenover staan natuurlijk, anders houd je dat allemaal niet vol. Gezond eten doe je niet omdat je het lekker vindt, of omdat het zo hoort. Gezonde voeding is van essentieel belang om goed te kunnen (blijven) functioneren. 

Misschien klinkt dit voor jou als een grote uitdaging, en denk je dat het jou niet lukt of dat het niet zo belangrijk is. Maar, als je je lichaam belangrijk vindt, dan wil je daar toch goed voor zorgen? Door anders naar voeding te kijken, wordt het veel gemakkelijker om de juiste voedingskeuzes te maken. Het gaat er niet om dat alles wat je eet ‘gezonde’ dingen zijn. Het gaat erom dat weet wat je lichaam nodig heeft, en je vooral keuzes maakt om daarin te voorzien. Door jezelf elke keer weer de vraag te stellen “wat heeft mijn lichaam nodig”, worden die keuzes makkelijker. In dit artikel wordt nóg verder uitgelegd waarom gezonde voeding zo belangrijk is en wat gezonde voeding precies is. Ook kun je hier mijn eigen ervaring lezen op dit gebied. 

personal training en voeding

Personal training en voeding = goud 

Als jij doelen hebt, is sporten zonder je voeding op orde te hebben zonde van je tijd. Ik verbaas me er dan ook nog altijd over dat sommige trainers nooit aandacht schenken aan het voedingspatroon van hun klanten. En het trainen zien als puur DE manier om resultaat te boeken. Voeding mag namelijk niet ontbreken in jouw proces om je doelen te bereiken. 

Tot nu toe hamer ik vooral op voeding, want dit wordt nog steeds vaak vergeten of niet zo belangrijk gevonden. Maar, uiteindelijk is de combinatie waar het om draait. Sporten mag ook zeker niet ontbreken. De andere kant zie ik af en toe namelijk ook; mensen die heel doordacht bezig zijn met wat ze eten, maar nooit sporten. Ook sporten is een onmisbaar element om je lichaam fit en gezond te maken en te houden. Vooral krachttraining komt (gelukkig) de laatste jaren meer onder de aandacht omdat het belang ervan enorm is. Ik zal niet te veel uitweiden over het belang en het effect van krachttraining, meer daarover kun je hier lezen. Krachttraining, en ook sporten in het algemeen, is onmisbaar bij het creëren van resultaat. Of je nou wilt afvallen, fitter worden of van je klachten af wilt komen. (Krachttraining niks voor jou? Wat een geluk dat er Bodytec is!😁💪🏼)

Met personal training een goede basis   

Maar, wat is nou een sport die bij jou en je doelen past? En hoe vaak moet je dat dan doen? En op welke intensiteit? En hoe herstel je dan goed na een training? Om ook daadwerkelijk wat te hebben aan een lekkere workout, moet je wel over wat kennis beschikken. Sporten kan namelijk ook averechts werken bij een verkeerde aanpak. Zonde van je tijd en energie, maar vooral enorm zonde van je lijf! Juist daarom is personal training de ideale manier om naar je doelen toe te werken. Een persoon die met jou meedenkt, waarmee je ontdekt wat er bij jou past en welke stappen je moet zetten om te bereiken wat je voor ogen hebt. Iemand die je steunt, motiveert en stimuleert, en een berg kennis met je deelt. Dat is de ideale basis om effectief en efficiënt te trainen. Een personal trainer kan je trainingen dubbel zo effectief maken

Dat personal training en voeding bij elkaar horen, en dat ze samen de GOUDEN COMBINATIE zijn om te je doelen te bereiken moge duidelijk zijn. Heb jij een verlangen, een doel wat je wilt nastreven? En ben je van plan om met een personal trainer aan de slag te gaan? Wees er dan zeker van dat ook je voeding de aandacht krijgt die het verdiend! 

En ook als je denkt dat het allemaal wel prima is zo, is het de moeite waard om eens stil te staan bij hoe je met je lichaam om gaat. Sporten en voeding zijn voor iedereen belangrijk. Niet pas als je klachten hebt, of veel te zwaar bent, maar ook als je je gewoon helemaal lekker voelt. Zo blijf je fit en daar zul je later enorm veel profijt van hebben! 

Reactie plaatsen