4 min. leestijd

"Wat is Personal Training"?

Afgelopen weekend hebben wij op een beurs gestaan met lokale ondernemers bij ons in Renswoude. Wat ons hier is opgevallen is dat de term Personal training toch voor veel mensen nog een beetje een vaag en grijs gebied is. De vragen die vaak aan bod kwamen zijn: Wat is personal training, wat doe je nou precies als personal trainer en hoe ziet een traject bij jullie er nou precies uit!

Personal training is niet meer dan persoonlijke begeleiding naar het gewenste resultaat.

Wat is personal training? Mensen kennen het vaak van televisie of dergelijke en hebben er vaak een bepaald beeld van. Dit beeld is vaak dat mensen met fors overgewicht worden getraind en vaak worden afgemat door een personal trainer.
Dat is niet de persoonlijke begeleiding die wij bieden. De definitie van een personal trainer is eigenlijk niet meer dan een trainer die je persoonlijk begeleid naar een bepaalde doelstelling. Het is maar net wat de doelgroep is van deze trainer. Ben je op zoek naar een personal trainer, kijk dan ook goed of deze aansluit bij je doelen en of je hier echt een klik mee hebt.

Wat is de doelgroep waar wij mee samenwerken:

Kort samen gevat richten wij ons op de doelgroep die kamt met leefstijl gerelateerde klachten. Aldus onderzoek hebben we 85% van onze klachten zelf veroorzaakt. Met andere woorden hadden we 85% van onze klachten kunnen voorkomen met een gezond en uitgebalanceerd leefpatroon.
Mensen zijn zich er vaak niet van bewust dat we het dus in de meeste vallen aan ons zelf te danken hebben. Zonde maar in veel gevallen is ons lichaam enkel uit balans waardoor we hinder ondervinden. Deze klachten hoeven nog niet chronisch te zijn of daadwerkelijk schade te hebben aangericht aan ons lichaam. Een klacht tegengaan met medicatie of oefeningen die je thuis moet doen is in onze ogen dan ook vaak niet de  juiste oplossing. Wil je deze klachten blijvend verbannen, zal je de oorzaak van de problemen inzichtelijk moeten krijgen en op de juiste manier moeten aanpakken.

Wat je klachten ook zijn! Bij ons begin je bij de basis…

Veel voorkomende klachten die bij ons dagelijks voorbij komen zijn, rugklachten, bekken klachten, overgewicht, diabetes, burn-outs of stress gerelateerde klachten en spier, zenuw en gewrichtsklachten/ziekten. Op den duur hebben al deze mensen ander soort begeleiding nodig maar we starten met iedereen hetzelfde. Namelijk het afstemmen van een gezonde uitgebalanceerde leefstijl.

Zoals je net gelezen hebt hebben we 85% van onze klachten zelf veroorzaakt. De meest voorkomende oorzaken hiervan zijn:

  • Een tekort aan essentiële voedingsstoffen
  • Een te  hoge inname van schadelijke stoffen
  • Langere tijd ervaren van teveel stress
  • Onvoldoende nachtrust
  • Te weinig ontspanning en vrije tijd
  • Te weinig lichaamsbeweging
  • Onbalans in spieren omdat we deze te weinig gebruiken
  • Meer dan 4 uur per dag zitten

Creëer je een goede basis in voeding, beweging en rust zal je met de juiste mindset veel klachten verhelpen.

Helaas gaat deze vlieger niet voor iedereen op. Is je lichaam daadwerkelijk beschadigd of heb je een ziekte of aandoening kunnen wij je daar meestal niet van af komen. Wel kunnen we je garanderen dat bij een goede balans in je leefstijl je klachten wel kunt verminderen en je lichaam een stuk sterker en weerbaarder zult maken. Wij leren iedereen deze basis met ons programma My Own Program. Hier leer je in groepsverband van maximaal 8 personen in 8 lessen de nodige informatie die je moet weten om het gewenste resultaat te behalen. We vertellen je niet hoe je iets moet doen maar leren echt daadwerkelijk hoe ons lichaam werkt, Hoe staan we er nu voor en hoe zou het er in het ideale uit moeten zien . We leren je uiteraard ook hoe je hier kan komen en begeleiden je hier in wat er voor zorgt dat je niet alleen het gewenste resultaat haalt maar ook zelfstandig weet te behouden. Je besluit zelf hoever je in alles gaat en welke dingen je wel en niet toe wilt passen.

Wat kan je verwachten als je bij ons een traject start

We starten altijd met een vrijblijvend gesprek. We bespreken hier je doelen en kijken of we hierin wat voor elkaar kunnen betekenen. Vervolgens maken we samen een plan wat op dit moment denken dat voor jouw de beste manier is om je doelen te halen.
Voor velen is My Own Program onderdeel van het traject. Daarnaast gaan we met mensen ook bewegen. Hierin zijn ook meerdere mogelijkheden in. We hebben een breed aanbod in bewegen.

Personal TrainingWat is personal training en wat kunnen we hiervan verwachten!

We hebben een studio waarin we mensen persoonlijk begeleiden met personal training en Bodytec training. Met Personal training kunnen we eigenlijk alle kanten op. We trainen hier vaak in onze studio maar zijn ook vaak elders te vinden. Zo gaan we met mensen met de mountainbike het bos in waar we ook zeer uiteenlopende en doelgerichte workouts kunnen aanbieden, gaan we met mensen squashen, tennissen, hardlopen, klimmen etc. Het doel van deze training is mensen fysiek naar het gewenste niveau begeleiden en op zoek gaan naar een manier van bewegen die ze zelfstandig op de lange termijn kunnen volhouden. Vandaar dat we ook enorm variëren in ons aanbod om zo te ondervinden wat voor jouw de juiste manier is.

Personal training Renswoude

Bodytec training

Daarnaast trainen we veel met de Bodytec. Bodytec training is een korte en intesieve workout die ideaal is bij mensen die moeilijker te belasten zijn.
Deze manier van trainen heet oorspronkeleijk EMS training ( Elektronische Spier Stimulatie) wat ervoor zorgt dat je de spieren heel specifiek kan trainen zonder veel van je lichaam te vragen, grote bewegingen te maken of gewrichten te belasten.

Wat is personal training bij VSPT

Wat is personal training? Personal training bij Van Schaik Personal Training gaat dus veel verder dan alleen een uurtje sporten. We begeleiden mensen persoonlijk die kampen met leefstijl gerelateerde klachten of die naar een fysiek doel toe willen werken. Hoe het traject er uit ziet kunnen we van te voren nooit zeggen. We kunnen je vooraf wel een indicatie geven maar als blijkt dat op den duur een andere aanpak beter werkt zullen we dit zeker voorleggen. Het draait bij ons namelijk altijd om resultaat en focussen ons er volledig op hoe je dit zult bereiken en zelfstandig weet te behouden.

 

 

Reactie plaatsen