4 min. leestijd

"Het verschil tussen Bodytec Training en Personal Training"

Personal training vs Bodytec training

Waarom passen wij dit beide toe? Moet ik nou Bodytec training doen of is Personal training beter voor mij? Allemaal vragen die wij regelmatig te horen krijgen. Via dit artikel geven we meer duidelijkheid in de verschillen van deze 2 doeltreffende trainingen.

Waar het allemaal begonnen is:

Wij zijn in 2011 gestart met enkel personal training. Wij zijn ervan overtuigt dat je met persoonlijke begeleiding het beste resultaat kunt garanderen. Werken we met mensen naar persoonlijke en fysieke doelen zullen we dit ook altijd persoonlijk doen en blijven doen om de begeleiding zo veel mogelijk op de persoon af te stemmen.

De doelgroep die wij begeleiden zijn met name mensen die kampen met leefstijl gerelateerde klachten. Denk hierbij aan overgewicht, diabetes, stress gerelateerde klachten als burn-out etc. ook rug en gewrichtsklachten passeren vaak de revue.

Kamp je met rugklachten dan zijn bewegingen van de romp pijnlijk. Deze romp sterk maken is cruciaal om deze klachten tegen te gaan… Maar hoe maak je nou een lichaam sterk als je je beperkt bent in bepaalde bewegingen. Hier hebben wij ons ook erg veel mee bezig gehouden en het antwoord op deze vraag was Bodytec training!

Wat is Bodytec training:

Bodytec training is een full body workout van slechts 20 minuten. Je traint hier alle spieren en dus ook de dieperliggende die met reguliere trainingen niet te bereiken zijn. Je een bodywarmer aan en banden om de heup, armen en benen. Dit zorgt voor elektronische stimulatie van de spieren. Hierdoor kunnen we spieren trainen zonder kilo’s toe te voegen aan onze workout of grote bewegingsuitslagen te maken.

Wat is Personal training:

Personal training is een training waar we alle kanten op kunnen. We kunnen hier de training zo persoonlijk maken als gewenst is. Als je dit met Bodytec training vergelijkt is het een stuk minder effectief. 20 minuten Bodytec training staat namelijk gelijk aan 3 uur reguliere krachttraining. Personal training is wel veelzijdiger. Je kan hier veel meer kanten op. Je kan naar buiten, we stappen gedurig op de mountainbike, trainen hier naast krachttraining ook op mobiliteit, conditie, coördinatie etc.

Personal training kunnen we veel uitdagender maken en vooral ook echt de nodige vaardigheden en kennis bijbrengen om het uiteindelijk zelfstandig door te zetten.

het-verschil-tussen-bodytec-training-en-personal-training

Voor wie is Bodytec training!

20 minuten sporten per week is uiteraard niet genoeg wat beweging betreft maar wel genoeg om je lichaam sterk te houden en je spieren in conditie te houden. Heb je weinig tijd en is sporten niet je grootste hobby? Dan is dit een ideale manier om je lichaam in conditie te houden. Dit is dus een doelgroep die wij regelmatig voorbij zien komen.

Ook mensen met lichamelijke klachten die beperkt worden in bewegen. Wat wij veel voorbij zien komen bij Bodytec training zijn mensen met rug, gewrichtsklachten en spierziektes. Dit is ook met name de rede dat wij met deze trainingsvorm begonnen zijn en focussen ons ook vooral op deze doelgroep.

Vaak adviseren wij mensen om te starten met Bodytec om hun klachten aan te pakken en stappen vervolgens over naar personal training of bootcamp om daadwerkelijk te leren trainen zonder Bodytec.

Voor wie is Personal training

Is je doel vooral afvallen en heb je verder geen klachten dan sluit onze personal training beter aan op je doelen. Ook wanneer je wilt trainen naar sport specifieke prestaties of elke training wilt worden uitgedaagd dan is personal training een geschikte manier van trainen. Elke training is weer anders en we gaan hier echt op zoek naar een manier van trainen/ bewegen die je leuk vindt en aansluit bij jou en je doelen. In onze ogen ga je namelijk enkel bewegen op langere termijn volhouden als je er echt plezier in beleeft. En dit is een van de grote doelen die wij hanteren binnen de personal training. Met personal training kunnen je helemaal thuis maken in een passende sport en de nodige kennis en vaardigheden aanleren.

Wanneer je enkel Bodytec training doet heb je hier op lange termijn eerlijk gezegd niks aan, tenzij je het altijd blijft doen. Stop je hiermee en je hebt de juiste kennis niet meegekregen is het wachten op een terugval.

Kort samengevat

Personal training kunnen we zo veelzijdig maken als jij wil. Indien gewenst kunnen we buiten trainen, trainen we met Quality Performance Levels, gaan we squashen, klimmen of stappen we op de mountainbike. Ook kunnen we in onze studio gaan smijten met kilo’s of gaan we boksen. Kortom… Met personal training maken we sporten leuk, uitdagend en zorgen we dat je er plezier aan beleeft.

De Bodytec trainingen kunnen we ook zeker uitdagend maken wanneer je dit fysiek aan kunt maar je hebt wel beduidend minder opties dan met Personal training. Je kan niet naar buiten en veel trainingsvormen vallen weg. Wel is het een ideale manier om in weinig tijd je lichaam sterk en je huid strak te maken. Bodytec is ideaal om het sporten veilig op te pakken als je lichamelijke klachten of blessures hebt. Het grote voordeel is dat je hiermee alle spieren aanspreekt en dus ook de dieperliggende of een zeer effectieve en efficiënte manier.

Personal training in combinatie met Bodytec…

Bodytec combineren met Bootcamp of Personal training of andere vorm van kracht/conditietraining is in onze ogen de ideale combinatie.

Wij werken met de Quality Performance Levels. Hier meten we jou eens in de 2 maanden op kracht, mobiliteit, uithoudingsvermogen, coördinatie, snelheid en omvang. Om jezelf gezond en fit te mogen noemen moet je in onze ogen al deze vaardigheden goed beschikken.

Veel mensen vinden krachttraining totaal geen leuke sport. Het voordeel van Bodytec is dat je eigenlijk dus 3 uur krachttraining hebt in 20 minuten omdat je alle spieren tegelijkertijd kunt aanspannen.
Tijdens de personal training focussen we dan vooral op alle andere grond motorische eigenschappen die we met de QPL testen en creëren hier een goede balans in.

Zonder goed herstel komen we nergens!

Trainen is eigenlijk een andere naam voor je lichaam beschadigen. Je lichaam schrikt hiervan en maakt het vervolgens sterker dan dat het was. Wanneer je dit keer op keer toepast zal ons lichaam dus sterker blijven worden.

Wanneer we wel elke week ons lichaam beschadigen maar steeds niet goed herstellen, bestaat de kans dat we vooral ons lichaam afbreken in plaats van opbouwen.

Om echt resultaat te creëren is dus eigenlijk het herstel belangrijker dan het sporten zelf. Heb je dit niet goed onder de knie dan zal het sporten je ook niet veel verder helpen.

Met Bodytec, personal training of bootcamp zorgen we eigenlijk voor deze training/ beschadiging. En met My Own Program leren we eigenlijk alles wat je moet weten voor een goed en optimaal herstel. Dit is een 6 weeks programma waar we jouw helemaal thuis maken in het optimaal instellen van een gezonde leefstijl en sluiten we af met een persoonlijk doel en plan van aanpak.

Wil je graag meer weten over onze aanpak en samen sparren hoe jij je doelen kunt bereiken? Kom dan eens vrijblijvend op gesprek en laat je gratis informeren.

Reactie plaatsen