Wanneer spreken we nou over
2 min. leestijd

Wanneer spreken we nou over "een gezonde leefstijl"?

Wanneer spreken we nou over “een gezonde leefstijl”?

Een gezonde leefstijl, je hoort en ziet het tegenwoordig steeds meer om je heen. Super, want een gezonde leefstijl is ook ontzettend belangrijk voor je. Helaas is er ook nog een lange weg te gaan, want lang niet iedereen is ervan op de hoogte waarom een gezonde leefstijl zo belangrijk is en welke invloed dit heeft! In deze blog vertel ik je waarom wij het zo geweldig vinden dat er steeds meer gestimuleerd wordt om gezond te eten en voldoende te bewegen. En waarom echt iedereen aandacht zou moeten hebben voor een gezonde leefstijl.

Hoe het begon

Al jaren begeleiden wij klanten bij het sporten. Mensen komen bij ons om sterker, fitter en gezonder te worden. Veel klanten komen met specifieke klachten zoals overgewicht of rugklachten. Bewegen is dan super belangrijk of van je klachten af te komen, en om je persoonlijke doelen te bereiken. Maar met alleen bewegen ga jij er niet komen. Je hele leefstijl heeft invloed op jouw gezondheid, en zeker ook op je vooruitgang. Je kan nog zo hard en vaak trainen, maar als jij vervolgens niet gezond eet, veel rookt of veel te weinig slaapt, gaat jouw lichaam nooit écht gezonder en sterker worden. Daarom hebben we een programma ontwikkeld om mensen te leren wat een gezonde leefstijl is en hoe je stap voor stap gezonde keuzes kan gaan maken. Dit was puur zodat onze klanten betere resultaten zouden boeken, en hun doelen zouden halen.

Het resultaat van een gezonde leefstijl

Inmiddels zijn we jaren verder, het programma is alweer veel aangepast en uitgebreid. Heel veel mensen hebben het programma de laatste jaren gevolgd, en we zijn verbaasd hoe succesvol zij zijn. De deelnemers hebben meer energie, bereiken veel makkelijker hun ideale gewicht, en het mooiste; ze komen van hun klachten af. We hebben onder andere mensen met diabetes die geen medicatie meer hoeven te slikken. Mensen die geen operatie meer hoeven ondergaan voor een hernia! En mensen die na jaren van arts naar arts te gaan, eindelijk minder last hebben van hun klachten! Door de geweldige resultaten van onze klanten zijn wij overtuigd van de grote impact die een gezonde leefstijl heeft op je gezondheid. Niet alleen op je fysieke gezondheid, maar ook op je mentale gezondheid. Alles wat in de onderzoeken van de laatste jaren duidelijk wordt; namelijk het belang van een gezonde leefstijl, zien wij in de praktijk.

Als het goed is geeft bovenstaande stuk jou al een antwoord op de vraag waarom een gezonde leefstijl zo belangrijk is. Een gezonde leefstijl zorgt er niet alleen nu voor dat jij je lekkerder voelt, dat je meer energie hebt, en dat je slanker en sterker wordt… het zorgt er vooral voor dat je ook in de toekomst gezond blijft. We kennen allemaal het spreekwoord; voorkomen is beter dan genezen. Wacht dus niet tot jij wél last klachten hebt maar ga vandaag nog aan de slag met het omgooien van je gewoontes!

Een gezonde leefstijl alleen voor sportfanaten en fit-girls?

Veel mensen kijken zwart-wit naar een gezonde leefstijl. Je kunt al snel denken aan sportfanaten en fit-girls die dagelijks sporten en alleen maar gezond eten. Gelukkig is het heel goed mogelijk om veel gezonder te gaan leven en toch een balans te hebben. Ook als je gezond wilt eten kun je nog steeds uit eten of een keer een wijntje drinken. En je hoeft ook echt niet elke dag keihard te sporten om goed voor je lijf te zorgen. Het gaat allemaal om de balans, en die is voor iedereen anders.

Stap voor stap een stukje gezonder

Dat een gezonde leefstijl belangrijk is, is wel duidelijk. Maar waar moet je beginnen? Je gewoontes doorbreken gaat niet zomaar. En wat is er precies gezond en wat niet? Allemaal hele logische vragen. Ben jij toe aan een nieuwe stap? Wil jij gezondere keuzes maken, meer energie hebben, lekker in je vel zitten, eindelijk een gezond gewicht bereiken en van je klachten af? Wil jij over 10 of 20 jaar nog steeds gezond en fit door het leven gaan? Ons programma is tegenwoordig ook online te volgen! Klik hier voor meer informatie en start vandaag nog!

Reactie plaatsen