“Altijd moe, altijd druk en standaard te dik”…

We waren het al een tijdje zat, mijn vriend Jacco en ik; altijd moe, altijd druk en standaard te dik. Kortom het roer moest een keertje om. Maar hoe doe je dat? Diëten houden we een paar weken vol, koken schiet er vaak bij in, boodschappen halen vergt veel planning en meestal hadden we er ook geen zin in.

Na enig speurwerk kwamen we op de website van Van Schaik PT. Een afspraak met Albert was zo geregeld, en onze eerste kennismaking met My Own Program was een feit. Het sprak ons wel aan… voeding, beweging en mindset. Een compleet pakket…

My Own Program

Na 8 lessen over voeding; hoeveel calorieën heb ik nodig en hoeveel eet ik er eigenlijk (veel te weinig!), een start met de eerste Bodytec trainingen en wat lesjes over hoe het wel moet, in plaats van hoe het niet moet, waren we gestart.

Dat vervolgens mijn leven het eerstvolgende maanden beheerst zou worden door één getal namelijk 85, had ik op dat moment niet geheel in de gaten. En dat getal stond niet voor 85 kilo, maar voor 85 cm, mijn toekomstige buikomvang als einddoel. En daarnaast een 8 voor energie, al hoewel dat moeilijk meetbaar is, het is een gevoel.

De eerste weken waren het lastigst!

Aardappels zonder zout waren afschuwelijk, vlees zonder jus, is ook niet lekker en al die bergen met groenten vonden we ook niets. Maar na een paar weken begonnen we eraan te wennen. Ik had inmiddels al een aantal recepten verzameld uit de app van het Voedingscentrum die we lekker vonden, gewoon door iedere keer wat nieuws uit te proberen. Met die gerechten hebben we een weekmenu samengesteld en daar zijn we ons min of meer aan gaan houden. Samen met de Bodytec training begonnen we ons fitter te voelen. Mijn energie nam toe, mijn buikomvang begon af te nemen; kortom we waren goed bezig en trots op onszelf.

Met deze positieve vibe gingen we de Kerstvakantie in…

Lekker op wintersport. ‘s Ochtends een broodje, tussen de middag een groentesoepje en ‘s avonds uit eten, de friet liet ik staan… wat ik nu verzwijg zijn die overheerlijke apfelstrudels met vanillesaus, de gezellige wijntjes bij het eten (het is Kerst) en de stukjes chocola…kortom, ik kwam 4 cm dikker terug als dat ik wegging. En toen werd het even moeilijk; weer opnieuw de draad oppakken was lastig.

Ik had een schop onder m’n kont nodig. Ilona gaf me net even de coaching die ik nodig had; voldoende water blijven drinken, het eten en koken weer oppakken en om de 2 weken meten in plaats van iedere maand. En het werkte… Iedere 2 weken een cm eraf…

Gisteren heb ik mijn doel gehaald; ik ben op de 85 cm, en ik ben er trots op. Maar naast mijn doel, ben ik nu fitter als de laatste 20 jaar, herstel veel sneller als ik moe ben en het allerbelangrijkste; ‘ik voel me gezond’…

Bodytec

Mijn rugpijn is eindelijk verholpen!

Nu ben ik een jaar verder, ik merk dat mijn rug veel sterker is en ik hierdoor totaal niet meer beperkt ben in het dagelijks leven door deze rugpijn. Daarnaast voel ik me een stuk fitter en energieker waar ik heel blij mee ben.

Bodytec

Niet meer beperkt door mijn rugpijn!

Door deze training ben ik in de afgelopen tijd met sprongen vooruitgegaan en voel ik mij weer fitter en sterker. Ook het voedingspatroon heeft mij bewust gemaakt en geholpen. De training is erg kort maar wel intensief. Ik ben niet meer beperkt in het dagelijks leven door mijn rugpijn.

bodytec

“Altijd moe, altijd druk en standaard te dik”…

Gisteren heb ik mijn doel gehaald; ik ben op de 85 cm, en ik ben er trots op. Maar naast mijn doel, ben ik nu fitter als de laatste 20 jaar, herstel veel sneller als ik moe ben en het allerbelangrijkste; ‘ik voel me gezond’…

bodytec training

Mijn resultaat van Bodytec training en My Own Program !

“Het was aan het begin best even wennen en zoeken naar wat bij mij past, maar ik zou nu niet meer anders willen”
Nu 8 maanden later voel ik me fit en zit lekker in m’n vel. En ik ben de nodige kilo’s kwijt. Ik ben heel erg blij dat ik de stap heb gezet.’

bodytec

20 min trainen voor maximaal resultaat!

Inmiddels train ik zo’n 3 maanden bij Van Schaik Personal Training, reden voor mij als sporter om hier extra te gaan trainen is dat ik graag fitter en sterker wilde worden. Het heeft mij enorm geholpen bij het vinden van de juiste balans tussen voeding en training. Ik had dan ook niet verwacht in zo’n korte tijd, zulke mooie resultaten te bereiken.

bodytec training

Opbouwen van spierkracht en conditie na een hersenbloeding

Bodytec heeft er voor gezorgd dat ik ook weer conditie heb. Voordien kon ik bijv. slechts 1,5 km lopen en nu kan ik 15 km lopen zonder enige problemen. Ook het fietsen (met ondersteuning) levert geen enkel probleem meer op. Ik kan dagelijks een behoorlijke afstand fietsen.