goede voornemens

Je goede voornemens waarmaken doe je zo!

De zomer zit er alweer bijna op, de periode waarin we de lat hoog leggen voor onszelf wanneer we in badkleding bij het zwembad of op het strand liggen. Voor de zomer hebben we goede voornemens, maar daar komt lang niet altijd wat van terecht. Uit diverse onderzoeken naar het volhouden van goede voornemens blijkt, dat maar zo’n 20-25% van de goede voornemens langer dan een jaar kan worden volgehouden. Veel goede voornemens verdwijnen zelfs alweer binnen twee weken…

Hoe kan het dat het zó moeilijk is om je plannen om te zetten in daden? Waarom loop je nog niet rond met meer energie en het lichaam waar je trots op bent? Als jij écht de knop om wilt zetten en wél de resultaten wilt behalen die je al zo lang voor ogen hebt (en ja, volgende zomer wél je voornemens waarmaakt), lees dan de tips in deze blog en maak het verschil!

#1 Bepaal je doel: maak je goede voornemens concreet

Wat wil je nou eigen ECHT bereiken? Iedereen heeft het mooie voornemen om iets strakker voor de dag te komen als de temperaturen weer oplopen in de zomer. Maar wat zou jij nou écht willen bereiken. Is het inderdaad dat strakke lichaam? Of wil je eigenlijk vooral weer actiever worden omdat je daar altijd zo veel voldoening uit haalde, en mis je de energie die je had toen je 10 kilo lichter was. Maak je doel voor jezelf zo helder mogelijk, en zorg dat je ook kunt meten of je je doel hebt gehaald.

#2 Een duidelijk plan: welke stappen om je voornemens te bereiken?voedingssupplementen

Deze lijkt vrij logisch, al zien we in de praktijk genoeg mensen die zonder enig plan beginnen. “Ik wil afvallen”, concreter wordt het niet. Met alleen dit vage doel ga je niet ver komen. Een plan gaat ervoor zorgen dat jij de juiste stappen zet richting je doel. Zorg er dus voor dat je niet alleen een uiterst concreet doel hebt, maar ook de weg er naartoe zo helder mogelijk voor jezelf uitstippelt. Hoe duidelijker je plan, hoe minder de kans dat je ervan afwijkt.

#3 Kennis is key

Wij zien dagelijks mensen die weten waar ze naar toe willen, maar geen idee hebben hoe ze dit doel kunnen bereiken en maar blijven aanmodderen. Uiteindelijk gooien ze de handdoek in de ring. Jammer, want met iets meer kennis hadden ze misschien niet opgegeven, en prachtige resultaten behaald. Kennis over hoe jouw lichaam werkt en wat jij kunt doen om je specifieke doel te bereiken is belangrijk. Wil je sterker worden? Je conditie opbouwen, of je eetgewoontes aanpassen? Lees je in! Win advies in bij een expert! Praat met mensen en zorg dat je weet wat je doet. Er is niets zo frustrerend als keihard je best doen maar geen resultaat zien omdat je precies de verkeerde dingen doet.

#4 Sociale steun: deel je goede voornemens met anderen

Ben jij de enige die van je voornemens weet, of deel je dit met mensen? De kans dat je je doelen haalt is aanzienlijk groter als je mensen betrekt bij dit proces. Dit kan je partner zijn, maar ook vrienden of zelfs een onbekende zoals een trainer of coach. Deze mensen kunnen een stok achter de deur zijn, je advies geven en je steunen als je het even lastig vindt.

#5 Het grotere plaatje

Vaak wordt er maar op 1 ding gefocust, en dat is om mee te beginnen ook helemaal niet verkeerd. Juist die kleine stappen zorgen ervoor dat je het vol kan houden. Maar, een fit en gezond lichaam heeft met veel factoren te maken. Daarin speelt bewegen een rol, maar ook gezonde voeding, goed slapen en voldoende ontspanning. Al die componenten van je leefstijl dragen bij aan een gezondere en betere versie van jezelf. Lukt het je niet om vooruitgang te boeken? Misschien zoek je het dan in de verkeerde hoek. Pas als al die pijlers op orde zijn zal je lichaam goed functioneren en zal je je prettig en gezond voelen.

My Own Program

Kun jij wel wat hulp gebruiken om je goede voornemens waar te maken? Wil jij volgende zomer (of eerder) wél dat lichaam waar je trots op kan zijn, veel meer energie en de voldoening van het behalen van geweldige resultaten? Dan is het programma My Own Program wat voor jou! In 6 weken pas jij op alle vlakken je leefstijl aan en maakt je een eind aan al jouw excuses, zodat het een makkie wordt jouw persoonlijke doelstellingen te behalen.

Benieuwd hoe wij je verder kunnen helpen, of heb je een concrete vraag voor ons? Vul het contactformulier in, dan nemen wij contact met jou op!

Ga terug naar overzicht

slanker worden

Slanker worden? Verleg je focus! 

Slanker worden? Verleg je focus! Geen standaard blog over afvallen, maar een blog over mijn eigen ervaring. In deze blog vertel ik je het geheim wat mij uiteindelijk veel gezonder, sterker en ook slanker heeft gemaakt. Een andere invalshoek,…
Gezonde leefstijl

Gezonde leefstijl

Hoe creëer je een gezonde leefstijl We vinden een gezonde leefstijl steeds belangrijker. Vooral nu we ons door Corona kwetsbaar voelen merken we onze gezondheid steeds meer prioriteit geven. Maar hoe gezond zijn we nou eigenlijk? En wat…
detoxen

Detoxen zonder detox: gezonde leefstijl

Detoxen zonder detox... een gezonde leefstijl In een andere blog over detoxen wordt uitgelegd wat een detox precies is, en wat de voor- en nadelen hiervan zijn voor je lichaam. Detoxen is het afvoeren van afvalstoffen in het lichaam en het…
Vermoeidheid

5 gouden tips tegen vermoeidheid!

5 gouden tips tegen vermoeidheid! Vermoeidheid! We kampen er allemaal wel eens mee. Zonde want een goed energielevel is essentieel om succesvol te worden of doelen na te streven. Plannen en doelen zijn nutteloos als er niet voldoende energie…
leefstijl

Motivatie ver te zoeken? Maak een doel en neem je verantwoordelijkheid over jouw leefstijl!

Motivatie ver te zoeken? Maak een doel en neem je verantwoordelijkheid over jouw leefstijl! Neem je verantwoordelijkheid over jouw leefstijl!”. Een heftige titel maar zo is het wel als je kritisch naar jezelf kijkt.  Zoveel mensen in onze…
detox behandeling

Een detox behandeling, wel of niet doen?

Detox behandeling, goed idee of toch niet ? Je hebt misschien wel eens gehoord van een detox behandeling, ook wel het ontgiften van je lichaam genoemd. Er zijn verschillende manieren om je lichaam te ontgiften, maar hoe werkt dat nou precies…
goede voornemens

Zo maak je goede voornemens waar!

Je goede voornemens waarmaken doe je zo! De zomer zit er alweer bijna op, de periode waarin we de lat hoog leggen voor onszelf wanneer we in badkleding bij het zwembad of op het strand liggen. Voor de zomer hebben we goede voornemens, maar…
voedingssupplementen

Voedingssupplementen! Wel of niet gebruiken?

Voedingssupplementen! Wel of niet gebruiken? Wel of geen voedingssupplementen gebruiken, waar doe je goed aan? Het is soms lastig te bepalen wat nu de juiste keuze is in dit soort situaties. Vandaar dat ik een blog over voedingssupplementen…
wat is een gezonde leefstijl

Wat is een gezonde leefstijl

Wat is een gezonde leefstijl? Wat is nou een gezonde leefstijl? Want je hoort het om je heen steeds meer. En dat is mooi! Een gezonde leefstijl speelt een steeds grotere rol in onze samenleving en steeds meer mensen komen erachter wat dit is…