Wat is een gezonde leefstijl

wat is een gezonde leefstijl

Wat is een gezonde leefstijl?

Wat is nou een gezonde leefstijl? Want je hoort het om je heen steeds meer. En dat is mooi! Een gezonde leefstijl speelt een steeds grotere rol in onze samenleving en steeds meer mensen komen erachter wat dit is en waarom je leefstijl zo ontzettend belangrijk is. In deze blog vertel ik jou wat een gezonde leefstijl is en wat jij hieraan hebt!

Voor ik verder in ga op wat een gezonde leefstijl precies is, wil ik eerst met je bespreken wat een gezonde leefstijl doet. Veel aandoeningen en ziekten in Nederland worden in verband gebracht met je leefstijl, maar liefst 80% om precies te zijn. Dat wil niet direct zeggen dat 4/5e van alle ziekten door onze eigen leefstijl wordt veroorzaakt. Het geeft wel aan dat we er zelf invloed op hebben met onze leefstijl. De keuzes die wij maken op het gebied van leefstijl, bijvoorbeeld wat we eten en of we regelmatig bewegen, hebben direct invloed op onze gezondheid.

BRAVO(Z) factoren

Oké, een gezonde leefstijl kan jouw gezondheid dus enorm verbeteren. Maar wat wordt er nou precies verstaan onder een gezonde leefstijl? Daarvoor worden meestal de BRAVO factoren gebruikt. De BRAVO factoren staan voor; Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning. Tegenwoordig wordt daar nog een letter aan toegevoegd: BRAVOZ, de laatste letter staat voor Zitten. De 5 of 6 punten zijn allemaal factoren waar we zelf invloed op hebben. En dat is precies waar het bij een gezonde leefstijl om draait. Die dingen waar jij zelf invloed op hebt, die bijdragen aan je gezondheid (of juist niet, als je ongezonde keuzes maakt).

wat is een gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl is jouw keuze

Veel mensen hebben nog steeds niet de bewustwording dat wat jij doet, invloed heeft op je gezondheid. Wij komen zelf ontzettend veel mensen tegen die klachten hebben, en geen idee hebben hoe ze daarvan afkomen. Ze zijn soms al bij veel artsen geweest als ze bij ons komen. Al die artsen hebben op hun manier geprobeerd het probleem te verhelpen, met medicatie of met een behandeling of operatie. Maar vaker dan je denkt, ligt het antwoord echt bij jezelf!

Gezond eten en veel bewegen, we weten dat dat ons gezonder maakt. Al weten we vaak nog niet goed hoe… Maar ook hoeveel je slaapt, of en hoeveel alcohol je drinkt, of je rookt, hoeveel uur je op een dag zit en hoeveel je kunt ontspannen, zijn allemaal factoren die bijdragen aan een sterk, gezond en fit lichaam. Een lichaam wat veel minder last heeft van klachten en waarin je je lekker voelt. Erachter komen hoe jij een gezonde leefstijl aanleert gaat jou dus ontzettend veel opleveren. Niet alleen als je ziek of klachten hebt en hier graag vanaf wilt, maar ook als je gezond bent en dit zo wilt houden!

Gooi vandaag nog het roer om!

Starten met een gezonde leefstijl kan op elk moment! Kleine stappen maken door gezonder te gaan eten, door meer te bewegen of iets vaker de alcohol te laten staan. Het zijn allemaal dingen die gelijk bijdragen aan jou gezondheid. Wil jij echt het verschil gaan merken? Dan is My Own Program echt wat voor jou! Dit programma heeft al honderden mensen geholpen hun leefstijl effectief aan te pakken. My Own Program leert jou alles wat je moet weten over een gezonde leefstijl. Je wordt stap voor stap begeleid naar een gezondere, fittere en betere versie van jezelf! My Own Program is nu ook volledig digitaal te volgen. Toe aan een nieuwe start, en eindelijk de beste versie van jezelf worden? Meld je vandaag nog aan en ga ervoor!

Ga terug naar het overzicht

Lees ook andere gerelateerde artikelen:

wat is een gezonde leefstijl

Wat is een gezonde leefstijl

Wat is een gezonde leefstijl? Wat is nou een gezonde leefstijl? Want je hoort het om je heen steeds meer. En dat is mooi! Een gezonde leefstijl speelt een steeds grotere rol in onze samenleving en steeds meer mensen komen erachter wat dit is…
Gewoontes

Gewoontes, hoe blijf je ze volhouden?

Hoe blijf je nieuwe gewoontes volhouden? Iets wat iedereen zich afvraagt die bezig is om zijn of haar leefstijl aan te passen, hoe houd ik die nieuwe gewoontes deze keer wel vol? Het blijft zo lastig om na 20 jaar of nog veel meer jaren je…
rust en ontspanning

Waarom is rust en ontspanning zo belangrijk...

Rust en ontspanning, HOE belangrijk is dat om vooruitgang te boeken? Om met de deur in huis te vallen, ontspanning en rust is HEEEEL BELANGRIJK 😉 om vooruitgang te boeken! Zonder voldoende rust en ontspanning ga je namelijk gewoon helemaal…
beginnen met sporten

Beginnen met sporten

Zo is beginnen met sporten een makkie! Wil jij beginnen met sporten, maar weet je niet zo goed hoe? Heb je in een ver geleden ooit wel eens wat gedaan maar komt het er al tijden niet meer van? Of ben je nooit zo’n sportieveling geweest en…
reuma
,

Reuma en sporten, gaat dat samen?

Reuma en sporten, kan dat pijnloos? Heb je reuma!? Dan weet jij hoe beperkt je in het dagelijks leven kan zijn door reuma. Lang staan gaat vaak niet maar ook traplopen kan erg moeizaam gaan. Denk ook aan dingen als knopen dicht doen of een…
WAAROM IS BEWEGEN ZO BELANGRIJK

Waarom is bewegen belangrijk?

Waarom is bewegen belangrijk? Waarom is bewegen nou zo belangrijk? In deze blog geef ik jou genoeg redenen om actiever te worden! Want een sterk, fit, slank en gezond lichaam kan niet zonder beweging. Bewegen doet ontzettend veel voor je lijf,…
meer bewegen

Meer bewegen? Zo doe je dat!

Meer bewegen? Zo doe je dat! Wat meer bewegen, dat zouden we bijna allemaal wel mogen doen. Cijfers laten zien dat Nederlanders gemiddeld zo’n 8,7 uur per dag zitten. Veel zitten heeft een negatief effect op onze gezondheid en vergroot het…
leefstijl

Een gezonde leefstijl, waarom?

Waarom is een gezonde leefstijl belangrijk? Een gezonde leefstijl, je hoort en ziet het tegenwoordig steeds meer om je heen. Super, want een gezonde leefstijl is ook ontzettend belangrijk voor je. Helaas is er ook nog een lange weg te gaan,…
verzwakt imuunsysteem

Verzwakt immuunsysteem? slapen helpt!

Een verzwakt immuunsysteem? Slapen helpt! Heb ik een verzwakt immuunsysteem? Als jij regelmatig vermoeid bent, snel een verkoudheid of griepje oploopt, vaak last hebt van allergische reacties of je wondjes genezen langzaam, dan zou het heel…
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *