wat is een gezonde leefstijl

Wat is een gezonde leefstijl?

Wat is nou een gezonde leefstijl? Want je hoort het om je heen steeds meer. En dat is mooi! Een gezonde leefstijl speelt een steeds grotere rol in onze samenleving en steeds meer mensen komen erachter wat dit is en waarom je leefstijl zo ontzettend belangrijk is. In deze blog vertel ik jou wat een gezonde leefstijl is en wat jij hieraan hebt!

Voor ik verder in ga op wat een gezonde leefstijl precies is, wil ik eerst met je bespreken wat een gezonde leefstijl doet. Veel aandoeningen en ziekten in Nederland worden in verband gebracht met je leefstijl, maar liefst 80% om precies te zijn. Dat wil niet direct zeggen dat 4/5e van alle ziekten door onze eigen leefstijl wordt veroorzaakt. Het geeft wel aan dat we er zelf invloed op hebben met onze leefstijl. De keuzes die wij maken op het gebied van leefstijl, bijvoorbeeld wat we eten en of we regelmatig bewegen, hebben direct invloed op onze gezondheid.

BRAVO(Z) factoren

Oké, een gezonde leefstijl kan jouw gezondheid dus enorm verbeteren. Maar wat wordt er nou precies verstaan onder een gezonde leefstijl? Daarvoor worden meestal de BRAVO factoren gebruikt. De BRAVO factoren staan voor; Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning. Tegenwoordig wordt daar nog een letter aan toegevoegd: BRAVOZ, de laatste letter staat voor Zitten. De 5 of 6 punten zijn allemaal factoren waar we zelf invloed op hebben. En dat is precies waar het bij een gezonde leefstijl om draait. Die dingen waar jij zelf invloed op hebt, die bijdragen aan je gezondheid (of juist niet, als je ongezonde keuzes maakt).

wat is een gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl is jouw keuze

Veel mensen hebben nog steeds niet de bewustwording dat wat jij doet, invloed heeft op je gezondheid. Wij komen zelf ontzettend veel mensen tegen die klachten hebben, en geen idee hebben hoe ze daarvan afkomen. Ze zijn soms al bij veel artsen geweest als ze bij ons komen. Al die artsen hebben op hun manier geprobeerd het probleem te verhelpen, met medicatie of met een behandeling of operatie. Maar vaker dan je denkt, ligt het antwoord echt bij jezelf!

Gezond eten en veel bewegen, we weten dat dat ons gezonder maakt. Al weten we vaak nog niet goed hoe… Maar ook hoeveel je slaapt, of en hoeveel alcohol je drinkt, of je rookt, hoeveel uur je op een dag zit en hoeveel je kunt ontspannen, zijn allemaal factoren die bijdragen aan een sterk, gezond en fit lichaam. Een lichaam wat veel minder last heeft van klachten en waarin je je lekker voelt. Erachter komen hoe jij een gezonde leefstijl aanleert gaat jou dus ontzettend veel opleveren. Niet alleen als je ziek bent of klachten hebt en hier graag vanaf wilt, maar ook als je gezond bent en dit zo wilt houden!

Gooi vandaag nog het roer om!

Starten met een gezonde leefstijl kan op elk moment! Kleine stappen maken door gezonder te gaan eten, door meer te bewegen of iets vaker de alcohol te laten staan. Het zijn allemaal dingen die gelijk bijdragen aan jou gezondheid. Wil jij echt het verschil gaan merken? Dan is My Own Program echt wat voor jou! Dit programma heeft al honderden mensen geholpen hun leefstijl effectief aan te pakken. My Own Program leert jou alles wat je moet weten over een gezonde leefstijl. Je wordt stap voor stap begeleid naar een gezondere, fittere en betere versie van jezelf! My Own Program is nu ook volledig digitaal te volgen. Toe aan een nieuwe start, en eindelijk de beste versie van jezelf worden? Meld je vandaag nog aan en ga ervoor!

Ga terug naar het overzicht

Lees ook andere gerelateerde artikelen:

slanker worden

Slanker worden? Verleg je focus! 

Slanker worden? Verleg je focus! Geen standaard blog over afvallen, maar een blog over mijn eigen ervaring. In deze blog vertel ik je het geheim wat mij uiteindelijk veel gezonder, sterker en ook slanker heeft gemaakt. Een andere invalshoek,…
Gezonde leefstijl

Gezonde leefstijl

Hoe creëer je een gezonde leefstijl We vinden een gezonde leefstijl steeds belangrijker. Vooral nu we ons door Corona kwetsbaar voelen merken we onze gezondheid steeds meer prioriteit geven. Maar hoe gezond zijn we nou eigenlijk? En wat…
detoxen

Detoxen zonder detox: gezonde leefstijl

Detoxen zonder detox... een gezonde leefstijl In een andere blog over detoxen wordt uitgelegd wat een detox precies is, en wat de voor- en nadelen hiervan zijn voor je lichaam. Detoxen is het afvoeren van afvalstoffen in het lichaam en het…
Vermoeidheid

5 gouden tips tegen vermoeidheid!

5 gouden tips tegen vermoeidheid! Vermoeidheid! We kampen er allemaal wel eens mee. Zonde want een goed energielevel is essentieel om succesvol te worden of doelen na te streven. Plannen en doelen zijn nutteloos als er niet voldoende energie…
leefstijl

Motivatie ver te zoeken? Maak een doel en neem je verantwoordelijkheid over jouw leefstijl!

Motivatie ver te zoeken? Maak een doel en neem je verantwoordelijkheid over jouw leefstijl! Neem je verantwoordelijkheid over jouw leefstijl!”. Een heftige titel maar zo is het wel als je kritisch naar jezelf kijkt.  Zoveel mensen in onze…
detox behandeling

Een detox behandeling, wel of niet doen?

Detox behandeling, goed idee of toch niet ? Je hebt misschien wel eens gehoord van een detox behandeling, ook wel het ontgiften van je lichaam genoemd. Er zijn verschillende manieren om je lichaam te ontgiften, maar hoe werkt dat nou precies…
goede voornemens

Zo maak je goede voornemens waar!

Je goede voornemens waarmaken doe je zo! De zomer zit er alweer bijna op, de periode waarin we de lat hoog leggen voor onszelf wanneer we in badkleding bij het zwembad of op het strand liggen. Voor de zomer hebben we goede voornemens, maar…
voedingssupplementen

Voedingssupplementen! Wel of niet gebruiken?

Voedingssupplementen! Wel of niet gebruiken? Wel of geen voedingssupplementen gebruiken, waar doe je goed aan? Het is soms lastig te bepalen wat nu de juiste keuze is in dit soort situaties. Vandaar dat ik een blog over voedingssupplementen…
wat is een gezonde leefstijl

Wat is een gezonde leefstijl

Wat is een gezonde leefstijl? Wat is nou een gezonde leefstijl? Want je hoort het om je heen steeds meer. En dat is mooi! Een gezonde leefstijl speelt een steeds grotere rol in onze samenleving en steeds meer mensen komen erachter wat dit is…
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *