Een gezonde leefstijl, waarom?

leefstijl

Waarom is een gezonde leefstijl belangrijk?

Een gezonde leefstijl, je hoort en ziet het tegenwoordig steeds meer om je heen. Super, want een gezonde leefstijl is ook ontzettend belangrijk voor je. Helaas is er ook nog een lange weg te gaan, want lang niet iedereen is ervan op de hoogte waarom een gezonde leefstijl zo belangrijk is en welke invloed dit heeft! In deze blog vertel ik je waarom wij het zo geweldig vinden dat er steeds meer gestimuleerd wordt om gezond te eten en voldoende te bewegen. En waarom echt iedereen aandacht zou moeten hebben voor een gezonde leefstijl.

Hoe het begon

Al jaren begeleiden wij klanten bij het sporten. Mensen komen bij ons om sterker, fitter en gezonder te worden. Veel klanten komen met specifieke klachten zoals overgewicht of rugklachten. Bewegen is dan super belangrijk of van je klachten af te komen, en om je persoonlijke doelen te bereiken. Maar met alleen bewegen ga jij er niet komen. Je hele leefstijl heeft invloed op jouw gezondheid, en zeker ook op je vooruitgang. Je kan nog zo hard en vaak trainen, maar als jij vervolgens niet gezond eet, veel rookt of veel te weinig slaapt, gaat jouw lichaam nooit écht gezonder en sterker worden. Daarom hebben we een programma ontwikkeld om mensen te leren wat een gezonde leefstijl is en hoe je stap voor stap gezonde keuzes kan gaan maken. Dit was puur zodat onze klanten betere resultaten zouden boeken, en hun doelen zouden halen.

leefstijl

Het resultaat van een gezonde leefstijl

Inmiddels zijn we jaren verder, het programma is alweer veel aangepast en uitgebreid. Heel veel mensen hebben het programma de laatste jaren gevolgd, en we zijn verbaasd hoe succesvol zij zijn. De deelnemers hebben meer energie, bereiken veel makkelijker hun ideale gewicht, en het mooiste; ze komen van hun klachten af. We hebben onder andere mensen met diabetes die geen medicatie meer hoeven te slikken. Mensen die geen operatie meer hoeven ondergaan voor een hernia! En mensen die na jaren van arts naar arts te gaan, eindelijk minder last hebben van hun klachten! Door de geweldige resultaten van onze klanten zijn wij overtuigd van de grote impact die een gezonde leefstijl heeft op je gezondheid. Niet alleen op je fysieke gezondheid, maar ook op je mentale gezondheid. Alles wat in de onderzoeken van de laatste jaren duidelijk wordt; namelijk het belang van een gezonde leefstijl, zien wij in de praktijk.

Als het goed is geeft bovenstaande stuk jou al een antwoord op de vraag waarom een gezonde leefstijl zo belangrijk is. Een gezonde leefstijl zorgt er niet alleen nu voor dat jij je lekkerder voelt, dat je meer energie hebt, en dat je slanker en sterker wordt… het zorgt er vooral voor dat je ook in de toekomst gezond blijft. We kennen allemaal het spreekwoord; voorkomen is beter dan genezen. Wacht dus niet tot jij wél last klachten hebt maar ga vandaag nog aan de slag met het omgooien van je gewoontes!

Een gezonde leefstijl alleen voor sportfanaten en fit-girls?

Veel mensen kijken zwart-wit naar een gezonde leefstijl. Je kunt al snel denken aan sportfanaten en fit-girls die dagelijks sporten en alleen maar gezond eten. Gelukkig is het heel goed mogelijk om veel gezonder te gaan leven en toch een balans te hebben. Ook als je gezond wilt eten kun je nog steeds uit eten of een keer een wijntje drinken. En je hoeft ook echt niet elke dag keihard te sporten om goed voor je lijf te zorgen. Het gaat allemaal om de balans, en die is voor iedereen anders.

Stap voor stap een stukje gezonder

Dat een gezonde leefstijl belangrijk is, is wel duidelijk. Maar waar moet je beginnen? Je gewoontes doorbreken gaat niet zomaar. En wat is er precies gezond en wat niet? Allemaal hele logische vragen. Ben jij toe aan een nieuwe stap? Wil jij gezondere keuzes maken, meer energie hebben, lekker in je vel zitten, eindelijk een gezond gewicht bereiken en van je klachten af? Wil jij over 10 of 20 jaar nog steeds gezond en fit door het leven gaan? Ons programma is tegenwoordig ook online te volgen! Klik hier voor meer informatie en start vandaag nog!

Ga terug naar het blogoverzicht 

Lees ook deze andere nuttige artikelen

wat is een gezonde leefstijl

Wat is een gezonde leefstijl

Wat is een gezonde leefstijl? Wat is nou een gezonde leefstijl? Want je hoort het om je heen steeds meer. En dat is mooi! Een gezonde leefstijl speelt een steeds grotere rol in onze samenleving en steeds meer mensen komen erachter wat dit is…
Gewoontes

Gewoontes, hoe blijf je ze volhouden?

Hoe blijf je nieuwe gewoontes volhouden? Iets wat iedereen zich afvraagt die bezig is om zijn of haar leefstijl aan te passen, hoe houd ik die nieuwe gewoontes deze keer wel vol? Het blijft zo lastig om na 20 jaar of nog veel meer jaren je…
rust en ontspanning

Waarom is rust en ontspanning zo belangrijk...

Rust en ontspanning, HOE belangrijk is dat om vooruitgang te boeken? Om met de deur in huis te vallen, ontspanning en rust is HEEEEL BELANGRIJK 😉 om vooruitgang te boeken! Zonder voldoende rust en ontspanning ga je namelijk gewoon helemaal…
beginnen met sporten

Beginnen met sporten

Zo is beginnen met sporten een makkie! Wil jij beginnen met sporten, maar weet je niet zo goed hoe? Heb je in een ver geleden ooit wel eens wat gedaan maar komt het er al tijden niet meer van? Of ben je nooit zo’n sportieveling geweest en…
reuma
,

Reuma en sporten, gaat dat samen?

Reuma en sporten, kan dat pijnloos? Heb je reuma!? Dan weet jij hoe beperkt je in het dagelijks leven kan zijn door reuma. Lang staan gaat vaak niet maar ook traplopen kan erg moeizaam gaan. Denk ook aan dingen als knopen dicht doen of een…
WAAROM IS BEWEGEN ZO BELANGRIJK

Waarom is bewegen belangrijk?

Waarom is bewegen belangrijk? Waarom is bewegen nou zo belangrijk? In deze blog geef ik jou genoeg redenen om actiever te worden! Want een sterk, fit, slank en gezond lichaam kan niet zonder beweging. Bewegen doet ontzettend veel voor je lijf,…
meer bewegen

Meer bewegen? Zo doe je dat!

Meer bewegen? Zo doe je dat! Wat meer bewegen, dat zouden we bijna allemaal wel mogen doen. Cijfers laten zien dat Nederlanders gemiddeld zo’n 8,7 uur per dag zitten. Veel zitten heeft een negatief effect op onze gezondheid en vergroot het…
leefstijl

Een gezonde leefstijl, waarom?

Waarom is een gezonde leefstijl belangrijk? Een gezonde leefstijl, je hoort en ziet het tegenwoordig steeds meer om je heen. Super, want een gezonde leefstijl is ook ontzettend belangrijk voor je. Helaas is er ook nog een lange weg te gaan,…
verzwakt imuunsysteem

Verzwakt immuunsysteem? slapen helpt!

Een verzwakt immuunsysteem? Slapen helpt! Heb ik een verzwakt immuunsysteem? Als jij regelmatig vermoeid bent, snel een verkoudheid of griepje oploopt, vaak last hebt van allergische reacties of je wondjes genezen langzaam, dan zou het heel…
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *