Zakelijk sporten

Zakelijk sporten

Zakelijk sporten! Is personal training fiscaal aftrekbaar?

Kan ik zakelijk sporten en zijn de kosten van een personal trainer of coach aftrekbaar bij de belastingdienst? Deze vraag krijgen wij regelmatig van ondernemers die bij ons trainen of willen komen trainen. Wij geven hier geen advies in omdat dit voor ons ook vaak een grijs gebied is. Eerlijk gezegd is zakelijk sporten ook voor de belastingdienst een grijs gebied.

Wanneer kan ik zakelijk sporten?

De reden dat je bij ons wilt komen sporten, heb je daar vooral zakelijk of privé belang bij? Dit is namelijk de vraag die de fiscus je ook zou stellen om vast te stellen of zakelijk sporten van toepassing is. Wordt je bij ons persoonlijk begeleid om een marathon te kunnen lopen of een ander persoonlijk doel te verwezenlijken, is dit uiteraard niet voor zakelijk belang en dus niet zakelijk aftrekbaar. Heeft het sporten vooral zakelijk voordelen dan is het sporten wel zakelijk mogelijk.

Onze doelgroep

Wij begeleiden geregeld mensen naar diverse fysieke evenementen of andere sportieve doelen. Dit is slechts een klein gedeelte. 80/85% van de mensen die we begeleiden bestaan uit, diabetes, rug of gewrichtsklachten, burn-out en stressklachten en gewichtsproblemen.
Klachten die je in je werk flink kunnen beperken en het zou de onderneming zeker ten goede komen als deze klachten afnemen of verdwijnen. In deze gevallen is het zeker mogelijk om zakelijk te sporten en dus fiscaal aftrekbaar.

Zakelijk sporten

Andere voordelen waar je niet dagelijks bij stil staat!

Als ondernemer is het een financieel voordeel dat zakelijk sporten aftrekbaar is bij de fiscus. We hoeven je niet te vertellen dat sporten gezond voor je is. Wel geven we je nog een paar interessante wetenschappelijke feiten mee waar je waarschijnlijk niet bij stil staat:

  • 79% geeft aan harder te werken door sporten. Samen sporten met collega’s bevorderd ook nog eens het teamgevoel.
  • Door te sporten maak je een hormoon aan dat cortisol (stresshormoon) tegengaat. Hierdoor zal 74% beter omgaan met werkdruk
  • 60% van de sporters denkt tijdens het sporten aan het werk en komt juist op zulke momenten op de beste ideeën.
  • Werkende Nederlanders zijn gemiddeld 5,5 dag afwezig door ziekte, Sportende werknemers slechts 2,9 dag gemiddeld. Reken maar eens uit wat dit alleen al scheelt op jaarbasis.
  • Op dagen dat we sporten blijkt dat 72% zijn tijd effectiever indeelt en meer werk verzet op deze dag.
  • 60% van de mannen en 44% van de vrouwen is te zwaar. Uiteraard helpt sporten ook bij het afvallen wat de gezondheid stimuleert en risico’s op welvaart ziektes verminderd.

De voordelen van sportende werknemers…

Wanneer je zelf fit en energiek bent zal dit ook je onderneming zeker ten goede komen.

Ook kent het veel voordelen om werknemers te laten sporten. Het levert je onderneming veel op om wanneer je werknemers de mogelijkheid geeft om te sporten. Dit kan op kleine schaal door bijvoorbeeld een tafeltennistafel op kantoor te plaatsen, te wandelen in de pauze etc.
Na werktijd een bootcamp voor de werknemers voor het personeel organiseren wat ook vooral het teamgevoel en samenwerking sterk bevorderd. Gezamenlijk toewerken naar een fysiek evenement in de buurt draagt op allerlei vlakken op een positieve manier bij voor je onderneming.

Kortom, er zijn veel manieren te bedenken om werknemers op een leuke uitdagende manier in beweging te krijgen, wat ook hun werk leuker en uitdagender zal maken. Plezier, een leuke sfeer en uitdaging op de werkvloer zijn de belangrijkste pijlers om personeel bij je te houden en te binden aan je bedrijf.

Personal training maar ook eventueel groepstrainingen zijn dus beide aftrekbaar…

en hebben zeker grote fiscale voordelen. Daarnaast levert deze investering je over het jaar gezien dus vooral winst en vele voordelen op.

Wil je hierover meer informatie? Dan kijken wij graag samen met jou naar de mogelijkheden. We gaan samen op zoek naar een manier wat je bedrijf gezonder maakt en veel andere voordelen op zal leveren voor je onderneming en je personeel. En ook niet geheel onbelangrijk! We vinden een manier waarmee je deze investering zeker terugverdiend…

Wil je meer informatie over zakenlijk sporten of graag eens samen de opties bespreken laat dan hieronder je gegevens achter en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Ga terug naar overzicht

Lees hieronder ook andere artikelen die voor u nuttig kunnen zijn:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *