Hernia

Hernia? Hoe kom ik hier voorgoed vanaf…

Hernia klachten komen helaas steeds vaker voor. Wat wij vaak merken is dat mensen zich helemaal niet echt bewust zijn van de gevolgen hiervan en wat nou precies de oorzaken hiervan zijn. Er zijn verschillende soorten hernia’s, zoals de liesbreuk, de navelbreuk en de littekenbreuk. (zie ook: Wikipedia) Een van de bekendste hernia’s is die van de lendenwervelkolom. Bekend als de hernia in de onderrug. Met deze hernia hebben wij vooral ervaring en veel goede recensies.

Wat is precies een hernia (in de onderrug)?

Een hernia is als het ware een uitstulpende tussenwervelschijf, in de meeste gevallen in de onderrug. Deze uitstulping drukt tegen het ruggenmerg of zenuw wat gaat irriteren of ontsteken. Dit zorgt vaak voor veel pijn en in sommige gevallen ook uitstraling naar de benen.

Wat zijn de kenmerken van een hernia in de onderrug?

Hernia klachten beginnen vaak met lage rugpijn. De intensiteit van deze pijn is meestal erg wisselend. Deze kan de ene keer heel heftig zijn en soms voel je nagenoeg geen pijn. Als we pijn hebben in de onderrug gaan we compenseren. We proberen deze plek zo veel mogelijk te ontzien waardoor de klachten alleen maar erger worden vaak. Door het compenseren krijgen we een andere houding waardoor we ook grote kans hebben op andere klachten, vaak in de schouders en de nek.

Wat is nou de oorzaak van deze hernia?

Een hernia kan meerdere oorzaken hebben. Je kan een aangeboren zwakke plek in je rug hebben, overbelasting door zwaar werk, of gewoon de pech hebben om je te vertillen of te verdraaien.
Toch is onze ervaring dat de grootste reden van een hernia een slechte spierconditie is. Dit is eigenlijk gewoon het gevolg van gebrek aan beweging of langdurig zitten. Heb je al een zwakke plek in je rug dan kan je er dus eigenlijk op wachten als het mis gaat. Vanaf ons 30elevensjaar nemen we gemiddeld 1% per jaar in spiermassa af als we onze spieren niet gebruiken. Je kan je dus voorstellen als je al een zwakke plek in je rug hebt dat je op klachten kan wachten. Vaak beginnen deze ook rond je 30elevensjaar.

Ook al heb je zwaar werk of een zwakke aangeboren plek. Dat moet nog geen reden zijn om een hernia op te lopen. Wanneer we een sterk spierstelsel hebben kunnen we dezen tussenwervels nagenoeg niet overbelasten. Een goed spierstelsel kapselt als het ware je tussenwervels in en fungeren als het ware als schokdemper. Ze vangen de grote klappen op wat overbelasting aan ons skelet en dus ook de tussenwervels voorkomt. We hebben zelfs klanten gehad die hele tussenwervels kwijt waren en na het creëren van een sterk spierstelsel toch niet beperkt meer zijn duur rugklachten. Het blijft altijd een zwakke plek maar wanneer je de spieren goed sterk weet te houden, zullen deze klachten verdwijnen of in ieder geval dusdanig afnemen dat je er niet door beperkt zal blijven.

hernia

Hoe rekenen we voorgoed met deze rugpijn af…

Om voorgoed met je hernia af te rekenen moet je de koe bij de hoorns vatten. Ga op zoek naar de oorzaak van het probleem en zorg dat je hier de nodige dingen in veranderd. In de meeste gevallen is de oorzaak dus een slecht spierstelsel. Creëren we een sterk spierstelsel zullen we veel klachten eigenlijk al kunnen voorkomen of verhelpen, met name bij gewrichtsklachten. Ook voor een hernia is krachttraining naar onze mening en ervaring de enige oplossing om hier blijvend vanaf te komen.

Het probleem waar mensen vaak tegenaanlopen is dat ze beperkt zijn in bewegingen door pijn in de onderrug. Door deze beperking kunnen ze de spieren ook niet trainen. Wil je de pijn in de onderrug verhelpen of verminderen dan is EMS-training een ideale oplossing. EMS is elektronische spierstimulatie, beter bekend als Bodytec training. Bij deze vorm van krachttraining worden alle spieren tegelijkertijd getraind, ook de dieperliggende die juist je rug en je gehele spierstelsel sterk zullen maken, Je hoeft bij deze manier van trainen geen grote bewegingsuitslagen te maken of met zware gewichten te trainen.

Wil je graag meer weten over Bodytec training kijk dan ook eens naar deze onderstaande artikelen:

Ga op zoek naar een Bodytec studio bij jou in de buurt.

En let er wel even op of zij ook daadwerkelijk gespecialiseerd zijn in soortgelijke lichamelijke klachten. Vaak wordt deze trainingsvorm in groepsverband toegepast op het gebied van afvallen.

Pas ook je voedingspatroon aan als je het lichaam gaat belasten d.m.v. krachttraining en zorg voor voldoende voedingstoffen. Vooral eiwitten en water zijn heel belangrijk bij het trainen. Als je spieren sterker wilt maken zijn deze essentiële bouwstenen een must om je lichaam sterk te krijgen.

In onze ogen en naar onze ervaringen is een hernia puur gekomen door je eigen leefstijl. Wij zijn geen medische specialist o.i.d. Wij zijn ook niet de juiste personen om vast te stellen of je een hernia hebt.
85% van onze klachten zijn aldus onderzoek leefstijl gerelateerd. Waar wij in gespecialiseerd zijn is mensen te begeleiden om een goede uitgebalanceerde leefstijl te creëren. We leren je eerst hoe je alle essentiële voedingstoffen binnen krijgt en gaan vervolgens je lichaam op de juiste manier belasten en maak stap voor stap je fysieke gestel sterker. Langzamerhand creëren we de nodige mindset om dit huidige patroon op de lange termijn vast te houden.

Wilt u graag meer te weten komen? Lees dan ook onderstaande artikelen die wellicht voor nuttig kunnen zijn:

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *